Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Preprost trik za hujšanje

vadba Shutterstock
Razkrivamo zelo preprost trik, s katerim boste pojedli manj.

Ali se zavedate, koliko kalorij je treba pokuriti za posamezen obrok, da se višek ne bi naložil v maščobi? Znanstveniki trdijo, da je to ključna stvar pri hrani, ki jo zaužijemo. Če vemo, koliko telovadbe bo treba, da bomo pokurili na primer krožnik testenin, se praviloma izbere manj kalorična hrana.

V raziskavi je sodelovalo 300 vprašanih. Skupina, ki je dobila le informacije o hranilni vrednosti določene hrane, se ni odločila za zdrav obrok. Njihov vnos kalorij je bil enak tistim, ki niso imeli informacij. Na drugi strani pa so se osebe, ki so imele na jedilniku navedene še informacije o telovadbi, odločile za 15 odstotkov kalorij manj, čeprav so vsi jedilniki ponujali enako hrano in pijačo.

Komentarjev 3
  • JackD 16:04 28.april 2013.

    Mah kakšni triki. Ljudje, pojdite ven, na sprehod ali tek v naravo, vsak dan s kolesom v službo (sploh če živiš v istem mestu, kjer delaš), v službi in doma pa uporabljajte stopnice in ne dvigal. Enkrat na teden ...prikaži več greš pa še na kak skupinski šport s prijatelji (košarka, odbojka...). Družiš se, pa še nekaj dobrega za telo narediš. To je najboljši trik. Še na prehrano ti (skoraj)ni treba gledati!

  • Avatar Zala
    Zala 14:45 28.april 2013.

    Ko ti ob Big.Macu napišejo, da boš moral dve uri in pol tekati po travniku, se z lahkoto odločiš za zeleno solato, ki ti omogoča, da se po obroku udobno zlekneš na zofo in zadremaš.Trik je v tem, da ...prikaži več ob hrani napišejo koliko truda boš vlažil, da boš zaužito porabil. In v tem je ves čar prehranjevanja. Ješ, kolikor porabiš, ne kolikor lahko zbašeš v želodec.

  • Boschtjan Zupanchich 14:09 28.april 2013.

    Torej, za Kakšen/Kateri Trik Gre ?