Magazin > Lepota & telo
175 ogledov

Presenetljivi lepotni učinki ženskega orgazma

orgazem, klitoris, seks Profimedias
Orgazme vedno povezujemo z užitkom. A ti imajo na žensko telo kar nekaj lepotnih učinkov.

Zdrava koža

Pri orgazmu se nam sprošča oksitocin (hormon ljubezni, zaupanja, povezovanja), kortizol (stresni hormon) pa se zmanjšuje. Zaradi učinka orgazma na ta dva hormona boste pod manjšim stresom in tako boste imeli manj izpuščajev, mozoljev in lišajev, ki so velikokrat posledica stresa. Poleg tega se ob orgazmu veliko krvi steka tudi v obraz, kar z valom hormonov uravnava akne.

Polnejše ustnice

Cirkulacija je ob orgazmu boljša po celem telesu, zato tudi na obrazu. "Seks naredi, da so vaše ustnice polnejše in bolj sijoče,“ pravi seksologinja Nicole Prause.

Bolj bujni lasje

Enako kot pri ustnicah. Zaradi boljše cirkulacije, so vaši lasje bolj živi in polni zdravja. S cirkulacijo se poveča pretok hormonov v telesu.

Lepotni spanec

Dober lepotni spanec je eden najboljših zdravstvenih učinkov seksa in orgazma. Prolaktin je hormon, ki se sprošča po seksu. Sicer je prolaktin zelo pomemben pri presnovi in regulaciji imunskega sistema, a je hkrati ključen pri mirnem in trdnem spancu.

Mladosten videz

Orgazem pripomore, da vaš tlak ni visok, s čimer ohranjate mladosten videz. Poleg tega pa pri ohranjanju mladostnega videza pomaga tudi estrogen, ki poviša nivo kolagena.

Samozavest

Veliko raziskav je pokazalo, da seks in samozadovoljevanje povišata raven naše samozavesti. "Oksitocin je tisti, ki nas naredi bolj srečne in s tem bolj zadovoljne s samim seboj,“ pove Prause.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.