Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Prestavila datum svoje smrti

Brittany Maynard Facebook
Brittany Maynard, ki ima tumor na možganih in je napovedala, da si bo 1. novembra vzela življenje, si je premislila in sporočila, da danes še ne bo umrla.

"Za zdaj se še počutim dobro in še vedno imam voljo do življenja. Še vedno se lahko smejim in se zabavam. Ni še pravi trenutek,“ je za CNN povedala 29-letna Brittany Maynard, ki je v začetku oktobra napovedala, da si bo dva dni po moževem rojstnem dnevu – to je 1. novembra – vzela življenje. Lepotica se je namreč sprijaznila z dejstvom, da jo bo tumor na možganih ubil.

Težave so se začele v začetku leta, ko so jo pestili hudi glavoboli. "Nekega dne nisem več mogla izgovoriti moževega imena. Počutila sem se nemočno,“ je razložila 29-letnica, ki so večkrat operirali, a neuspešno. Zdravniki so ji aprila povedali, da ima pred seboj le še šest mesecev življenja.

Ker ne želi vegetirati v bolnišnici, se je Brittany odločila, da z najožjimi družinski člani odpotuje v Oregon, kjer je evtanazija dovoljena. "V mojem telesu ni niti ene celice, ki si želi umreti. Želim živeti. Na žalost me ne morejo pozdraviti. Tumor me bo ubil. O tem, kako bom umrla, sem se pogovarjala z mnogimi strokovnjaki. Grozno bo. Zame je zato bolje, če o tem, kdaj in kako bom dostojanstveno umrla, odločam sama,“ je zapisala na svojem blogu. Njena mati jo podpira. Pravi namreč: "Moja naloga ni, da ji predpisujem, kako naj živi, zato ji tudi ne bom govorila, kako naj umre.“

Pred smrtjo se je Maynardovi izpolnila še ena velika želja. Z družino je obiskala Veliki kanjon. "Bilo je čudovito. Uživala sem ob pogledu nanj in v družbi ljudi, ki jih ljubim. Sanje so se mi uresničile,“ je dejala.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.