Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Prešuštnike izdaja glas

moški Shutterstock
Ste kdaj poslušali svojega najdražjega ali najdražjo pri pogovoru po telefonu? Glas izda marsikaj.

"Ljudje spremenimo zvok svojega glasu, kadar se pogovarjamo z osebo, ki nam je všeč," pravijo izsledki nove raziskave, ki so jo izvedli na ameriški univerzi v Pensilvaniji.

Poklicali so dva

V zanimivi raziskavi so izbrali mešano skupino prostovoljcev. Njihova naloga je bila po telefonu poklicati svojega partnerja oziroma nekoga, ki jim je všeč, in osebo, s katero so le v prijateljskem odnosu. Pogovor so morali omejiti na dve vprašanji. Osebo na drugi strani linije so lahko vprašali le, kaj počne in kako je. Preostali sodelujoči so morali uganiti, s kom se testiranec pogovarja po telefonu. Večina sodelujočih je zgolj po načinu govora, tonu in barvi glasu pravilno določila, s kom so se klicatelji pogovarjali.

Seksi glas

"Ne gre samo za spremembo glasu, ampak tudi za to, da to spremembo zlahka zaznajo vsi prisotni," je pojasnila Susan Hughes, avtorica raziskave, ki je strokovnjakinja na področju evolucijske psihologije in glasovnega dojemanja. "Obstaja stereotip o seksapilnem glasu," je dejala. Večina udeležencev v raziskavi je ugotovila, da je seksi glas nekoliko nižji od običajnega in delno hrapav.

Tudi nezvestoba

Strokovnjaki so po končani raziskavi prišli do zanimivih ugotovitev. Izsledki so namreč pokazali, da lahko pogovor po telefonu razkrije nezvestobo; treba je le dobro poslušati, kako se po telefonu pogovarja vaša draga ali dragi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.