Magazin > Lepota & telo
1 ogledov

Preuredite dom in shujšajte

Uspe vam lahko tudi skoraj mimogrede. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pri hujšanju vam lahko pomaga tudi stanovanje. Preuredite ga tako, da vam bo pomagalo v boju s kilogrami.

Ni treba, da kupite novo drago pohištvo ali si v kleti uredite telovadnico, veliko lahko naredite že z nekaj brezplačnimi in preprostimi triki.

Očistite omaro udobnih oblačil. Če v vaši omari največ prostora zavzamejo stare trenirke in ohlapne majice, v katerih se doma počutite nadvse udobno, jih zapakirajte v škatlo in podarite dobrodelni organizaciji. Oblačila, ki so vam kot ulita, vas bodo tudi doma spomnila, da morate vztrajati pri svojem namenu in izgubiti nekaj kilogramov. Ko se boste tudi v njih počutili udobno, ste dosegli svoj cilj.

Stran s televizijo. Televizija vas hitro priklene na kavč, in namesto da bi odšli na sprehod, buljite v ekran. Če se ji ne morete popolnoma odreči, jo zaprite v omaro ali jo spravite v shrambo. Tako bo za ogled programa potrebno nekaj truda, kar vas bo v večini primerov odvrnilo od tega, da bi jo mimogrede vključili, samo zato da bi vam pač delala družbo. Televizija je še posebej strogo prepovedana v spalnici, saj zmanjša ure spanja in prepreči sprostitev.

Športno opremo na vidno mesto. Naj športna oprema postane del opreme vašega stanovanja. Postavite kolo ob vhodna vrata, napihljivo žogo za vadbo v dnevno sobo in superge za tek ob vaše čevlje s peto. Vse to vas bo v vsakem trenutku opominjalo in vabilo, da vsak dan posvetite nekaj časa športu brez izgovorov. V omari varno skrita športna oprema bo najverjetneje neuporabljena še naprej tiho ostala tam, kjer je.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.