Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Preživite 40 dni brez alkohola

Slovenci smo po količini popitega alkohola na prebivalca v vrhu Evropske unije. Žurnal24 main
V sredo se je že šesto leto zapored začela preventivna akcija ozaveščanja o negativnih posledicah zlorabe alkohola, poimenovana 40 dni brez alkohola.

Njeni organizatorji (Slovenska karitas, zavod Med.over.net in republiški svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) pozivajo, da se jim pridružite. To lahko storite na več načinov.

Zamenjajte ga z zabavo
Bistvo sodelovanja v akciji je seveda v tem, da naslednjih 40 dni ne pijete alkoholnih pijač, abstiniranje pa lahko združite tudi s tradicionalnim  krščanskim postom po pustu. V akciji lahko sodelujete ne le kot posameznik, temveč tudi kot družina, društvo ali podjetje; odločite se, da se boste v tem času skupno odrekli alkoholu in ga ne boste vključili v svoje zabave in druženja. Organizatorji akcije predlagajo, da za zabavo poskrbite drugače: z igranjem družabnih iger, obiskovanjem kulturnih prireditev, ukvarjanjem s športom ali druženjem s sorodniki in prijatelji. Odlična sprostitev je tudi izlet v naravo, ki se je ravno te dni začela znova prebujati. Z udeležbo v akciji boste tudi simbolno izrazili solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi posledic alkohola. Več informacij lahko najdete na spletni strani Brezalkohola.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.