Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Prihajajo gangsterji

V ospredju so ostre linije iz 60. let. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
V ospredju so naravni materiali in vpadljivi modni dodatki.

Trend
Odtenki zemeljskih barv, večni džins in vpadljivi modni dodatki so vidnejše smernice letošnje hladne sezone. Modni oblikovalci tokrat ponujajo ostre linije iz 60. let s pridihom novega, velika uspešnica pa bo tudi 19. stoletje v slogu newyorških zločincev, pravi modna oblikovalka Urška Draž.

Dandanes vsak ustvarja svojo modo. Zdaj ni več modnega in nemodnega. Je le to, kar posameznik sprejme kot lepo oziroma grdo.
Urška Draž, modna oblikovalka
Tolpe New Yorka
V velikih modnih hišah se to jesen in zimo čas zavrteli dve stoletji nazaj in poskusili posnemati slog newyorških zločincev. Po vzoru Leonarda DiCapria iz filma Tolpe New Yorka se lahko v prihajajoči sezoni tudi vi prelevite v gangsterja – seveda samo z oblačili. Predstavniki tega sloga so tridelne obleke, oprijete hlače na korenček, kombinacije z džinsom in usnjeni modni dodatki.

Podaljšajte poletje
Prestižni in elegantni zimski materiali bodo ohranili poletno lahkotnost. Naravni materiali v kombinaciji z uporabo najboljše industrijske tehnike bodo to jesen in zimo najpopularnejši. “Vse bolj se tudi pri nas uveljavlja pravilo, da so poletna oblačila lahko tudi zimska,” pravi Draževa in dodaja, da je kombiniranje bolj poletnega oblačila s toplim zgornjim delom jeseni priporočljivo.

Modni paradoks
V ospredje stopa reševanje paradoksa modne industrije, ki je razpeta med obsedenostjo z nenehnimi spremembami in med kombiniranjem starih kosov oblačil z novimi. Letos so to denimo vpadljivi šali, čevlji, nakit in torbe, ki bodo po mnenju Draževe jeseni pravilo modnih navdušencev. “V modi so ljudje radi praktični, in namesto da bi si omislili novo garderobo, si raje stara oblačila popestrijo z novimi modnimi dodatki, ki so cenovno veliko dostopnejši,” pojasnjuje sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.