Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Prijateljice, ki jih mora imeti vsaka ženska

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zakaj je dobro imeti več tipov prijateljic? V posameznih obdobjih življenja potrebujete različne stvari, ki jih lahko omogočijo različne prijateljice.

In kateri so ti tipi prijateljic, ki jih v svojem življenju potrebuje vsaka ženska?

Navijačica

To je prijateljica, ki ste jo pravkar spoznali ali pa je v vašem življenju prisotna že od nekdaj, zanjo pa je značilna izjemna razposajenost. Vsaka ženska na trenutke potrebuje občutek svobode in sprostitve. S tem tipom prijateljice so vam taki trenutki zagotovljeni. Ne le to, da se boste v njeni družbi počutile bolje, ona je tista, ki vas bo s svojo pozitivnostjo pripravila, da storite nekaj, kar si močno želite, pa naj gre za novo zaposlitev ali pa novo frizuro. 

Svetovalka

To je lahko prijateljica, sodelavka, vaša mati ali pa najpametnejša ženska, ki jo poznate. Ona je tista, ki vam v življenju daje najboljše nasvete. Potrebujete jo, ker je modra. "Nič je ne pretrese ali preseneti, ne glede na vse, kar ji zaupate, vas ne bo obsojala," je povedala Megan McMorris. Stala vam bo ob strani, ne glede na to, ali gre za razhod s partnerjem ali pa za nakup novega pohištva. Za vas bo vedno imela koristen nasvet. 

Prijateljica iz otroštva

Poznate jo najdlje, spremlja vas že od zgodnjih otroških dni, ko sta v osnovni šoli grizli šolske klopi ali  ko sta v vrtcu skupaj gradili gradove iz mivke. Zelo dobro se poznata, zato ni treba razlagati, zakaj morata ohraniti stike. Ona je človek, ki ve, kje in kako ste odraščale, pozna vaše najbližje, skupni pa so vama tudi spomini na zgodnje otroštvo. Je tudi tista, ki pozna vaše pomanjkljivosti in je strpna do vašega sarkazma. 

Mamica

Je tista, s katero se lahko skupaj z vozički odpravite na sprehod ali pa bližnja soseda, ki občasno popazi tudi na vaše otroke. Druženje z materami vas pomirja, saj so v istem položaju kot ve, zaradi česar se počutite manj osamljeno. "Potrebujete družbo drugih mam, ki razumejo, da je po rojstvu otrok vaš urnik prepoln," dodaja McMorriseva. 

Moški prijatelj

To je lahko vaš brat, prijatelj iz fakultete ali pa bivši fant, s katerim ste ohranile dobre odnose. 
Predstavi vam moški pogled na življenje. Moški prijatelj vam pomaga tudi pri tem, kako postati samozavestnejša. Poleg tega se je z moškim prijateljem v primeru spora lažje pobotati, saj so ti v splošnem manj zamerljivi od žensk.  

Iskrena prijateljica

Prijateljica, ki je z vami popolnoma iskrena, pa naj gre za sestro ali sostanovalko. Občasno vsakdo potrebuje neposredno, iskreno mnenje o tem, da je vaša zadnjica v najnovejših kavbojkah prevelika, ali pa o tem, da vam vaša nova pričeska ne pristaja. "Vaša brutalno iskrena prijateljica bo neposredna tudi, ko gre za vaše razmerje, saj vam bo povedala, če vaš fant z vami ne bo ravnal tako, kot si zaslužite. Po drugi strani pa vam bo njen optimizem o nečem v vašem življenju dal vedeti, da je nekaj dobro,"  dodaja McMorriseva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.