Magazin > Lepota & telo
73 ogledov

Pripravite garderobo na poletne dni

oblačila obleke obešalniki Shutterstock
Prihaja čas poletnih oblačil, zato je skrajni čas za prevetritev garderobne omare.

Če imate navado, da poletna oblačila v hladnejših mesecih pospravite na dno ali vrh omare ali jih shranite v vreče, bo zdaj skrajni čas, da lahkotnejša oblačila spravite na plan. Vsako sezono (poletno ali zimsko) je priporočljivo nekaj oblačil zavreči. Modna stilistka Lucy Turner je nanizala nekaj uporabnih nasvetov:

  • Vsa oblačila dajte iz omare in razporedite po postelji, kavču ali na (čista) tla. Poškodovana ali cenena oblačila naj takoj romajo v koš za smeti.
  • Naredite tri kupe – v prvem so oblačila, ki jih boste nosili, drugi kup občlačil se za nekaj mesecev pospravi, oblačila v tretjem kupu pa prodajte. Pri tem bodite neusmiljeni – če nekega oblačila niste nosili pol leta, je čas, da se od njega preprosto poslovite.
  • V kupu oblačil, ki jih boste shranili, naj bodo takšna, ki jih boste še nosili. Med njimi naj bodo takšna, ki niso sezonska in za vsakdanje priložnosti. Med oblačili na tem kupu preverite, da so vsa čista, da so vsi gumbi, zadrge in vse drugo na svojem mestu, da nič ne manjka in ni nič strgano, šele potem lahko oblačila zapakirate (najbolje v vreče, iz katerih se izsesa zrak). Te vreče shranite na podstrešje, klet ali pod posteljo, praktično kamorkoli, samo da vam ne bodo napoti oziroma ne bodo ovirale dostopa do vsakdanjih oblačil.
  • Še enkrat dobro razmislite, ali boste določeno oblačilo še nosili, sicer naj roma na kup za prodajo. Če se boste odločili za prodajo, vas lahko preseneti znesek, ki ga boste s prodajo dobili. Lahko pa oblačila seveda tudi podarite.
  • Oblačila, ki jih boste nosili vsak dan, razporedite glede na tip – hlače skupaj, majice skupaj, obleke skupaj in podobno. Tako boste hitro videli, kaj imate in kaj še potrebujete. Če se boste odločili za dvojne obešalnike, bodo oblačila še vidnejša, pri tem pa boste prihranili nekaj prostora.
  • Vse obešalnike obrnite v isto smer. Če ste določen kos že nosili in ga lahko pred pranjem še enkrat, ga obesite na obešalnik, a ga obrite v drugo smer. Garderobo preverite na pol leta – če so po pol leta obešalniki obrnjeni v prvotno smer, je čas, da razmislite, ali omenjena oblačila shranite ali pa se jih na kakršenkoli način znebite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.