Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Pripravite potovalno lekarno

Z ustrezno opremljeno potovalno lekarno bomo poskrbeli za brezskrbne počitnice. Žurnal24 main
Dolgo pričakovano dopustovanje je pred vrati. Vendar pa tudi na poti ne smemo pozabiti na varnost in zdravje. Predstavljamo vam osnovne potrebščine, ki nikakor ne smejo manjkati v potovalni lekarnici.

V torbici z zdravili in drugimi pripomočki za prvo pomoč ne sme manjkati:

Sanitetni material
Sem spada razkužilo za rane (najbolje čisti alkohol), različne vrste obližev, povoji, sterilne gaze in vata. Ne pozabimo tudi na termometer, majhne škarjice, pinceto, "medicinski lepilni trak" in zaponke, ki so nam v pomoč pri povijanju s povoji.

Zdravila
Doma nikakor ne smemo pustiti zdravil, ki jih sicer tudi običajno redno jemljemo. Poskrbimo le, da bo zaloga dovolj velika – bolje, da vzamemo zraven kakšno škatlico več kot premalo.

Namig: V lekarnah lahko po ugodi ceni dobimo vnaprej pripravljen ˝počitniški paket˝, ki vključuje zdravila, za katera ne potrebujemo recepta in ki nam bodo olajšala manjše zdravstvene nevšečnosti.

Potovalno lekarno založimo tudi z ostalimi zdravili za samopomoč, ki jih dobimo v lekarnah brez recepta. To naj bodo zdravila proti povišani telesni temperaturi in slabemu počutju, proti bolečinam, za zdravljenje prehladnih obolenj, proti driski in prebavnim težavam ter pripomočke za zdravljenje raznovrstnih alergij. Po želji lahko dodamo tudi raznovrstna prehranska dopolnila in vitaminske pripravke.

Izdelki za osebno nego

Ne glede na to, kam se odpravljamo, pa s seboj obvezno vzemimo tudi kremo za sončenje z ustreznim faktorjem ter kremo za po sončenju, ki bo ublažila morebitne opekline. Koristilo nam bo tudi sredstvo za preprečevanje žuželčjih pikov (komarjev, klopov) in za zdravljenje le-teh. S seboj lahko vzamemo tudi kakovostno kremo za telo, ki bo preprečevala raznovrstno draženje kože in mazilo za ustnice z zaščitnim faktorjem.

Ne pozabimo na dokumente
S seboj pa nikakor ne smemo pozabiti vzeti tudi potrjeno zdravstveno kartico in potrdilo o zdravstvenem zavarovanju (evropska kartica). Če potujemo v odročnejše ali tropske kraje s seboj vzemimo tudi fotokopijo vseh cepljenj in preventivnih zdravljenj, ki smo jih opravili pred potovanjem (denimo potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici ali preventivno jemanje zdravil proti malariji).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.