Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Promocija anoreksije

Anoreksija in bulimija se s proaktivnimi gibanji predstavljata kot pozitiven odn Žurnal24 main
Živeti z motnjo hranjenja za nekatera dekleta ni bolezensko stanje, temveč življenjski slog. Na spletu so strani, v katerih se mladostnice združujejo z namenom promovirati bolezen.

Si Ana ali Mia?
"Pro-ana" je gibanje na spletnih straneh, forumih in blogih, ki zagovarja anoreksijo kot način življenja. Pogosto je uporabljeno ime Ana, ki pooseblja namišljeno anoreksično dekle po imenu Ana."Pro-mia" pa je namenjena podpornicam bulimije, od tod tudi izpeljanka Mia. Na blogih in forumih si dekleta delijo lastne izkušnje in si izmenjujejo škodljive nasvete. Vse se strinjajo z omenjeno filozofijo in menijo, da jih ne razume nihče drug razen enakomislečih. "Ana" ponuja nasvete, kako zdržati brez hrane, "Mia" pa, kako jo lažje izbruhati.

Navdih vitkosti
Kot spodbudo k hujšanju dekleta objavljajo fotografije vitkih žensk, ki jih poimenujejo '"thinspiration", kar pomeni navdih za vitkost. Objavljene so fotografije anoreksičnih deklet, ki so ideal tistega, kar bi dekleta rada dosegla. Na nekaterih od spletnih strani pojasnjujejo, da je portal ustvarjen za tiste, ki bi želele postati anoreksične ali bulimične.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.