Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Raje na splet kot nazaj v trgovino

nakup, obleke, oblačila Shutterstock
Prodaja nerabljenih oblačil na spletu je postala bolj priljubljena alternativa kot enostavno vračanje oblačil v trgovine.

Ženske zelo rade nakupujejo, čas, ki ga za to porabijo, pa ni omejen. Očitno pa temu ni tako, ko se izkaže, da obleke, ki so jih kupile, niso primerne. Ženske takšna oblačila raje prodajo na spletni dražbi eBay, kot da bi si vzele čas in jih vrnile v trgovino, kjer so jih kupile.

Vsaj tako kaže raziskava, ki jo je izvedla spletna stran www.MyVoucherCodes.co.uk. Več kot 1.600 žensk, starih več kot 18 let, je odgovarjalo na vprašanja, kaj bi naredile, če bi kupile neprimerno oblačilo.

32 odstotkov jih je razkrilo, da redno prodajajo oblačila na spletu, namesto da bi jih vrnile v trgovino. Pri večini je izgovor ta, da upajo, da bodo s prodajo na spletu zaslužile več, kot bi dobile pri vračilu v trgovini. Na vprašanje, ali so v trgovino vrnile oblačilo, ki so ga že nosile, pa je presenetljivo pritrdilno odgovorila skoraj polovica vprašanih. Skoraj vse od teh, ki so pritrdile, pa so se v trgovini zlagale, da oblačila niso nosile.

Prodaja oblačil prek spleta je sicer odličen način, da se znebimo neprimernih oblačil, vendar je treba biti pazljiv, da si s tovrstno prodajo ne naredimo dodatnih stroškov, opozarjajo modni strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.