Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Raven trebušček do poletja

telo Shutterstock
Prvi topli dnevi se bližajo in debele plasti oblačil bodo zamenjale lahkotne tkanine, ki bodo razkrile vse zimske grehe in pregrehe. Na srečo je časa za akcijo še dovolj, vendar z začetkom topljenja odvečnih kilogramov, pridobivanja mišic in zdravega prehranjevanja ne odlašajte.

Predvsem zato, ker se nobena zdrava in trajna sprememba ne zgodi kar čez noč. Začnite zdaj in na pravi način!

Predlagamo vam, da za začetek poskrbite za telovadbo na krožniku, saj ploskega trebuha ne boste pridobili samo z redno vadbo. Bistveno je tudi, da s pravilno prehrano stopite odvečno maščobo in preprečite napihnjenost. Na vašem krožniku naj se zato čim pogosteje znajdejo:

Stročnice

Fižola se drži slab glas, da napihuje, a takšne posledice ima le, če ga niste navajeni jesti. Poskrbite za to, da bo vsak dan na vašem jedilniku druga stročnica, saj boste tako hitro siti na zdrav način, obenem pa boste uredili prebavo. Ne verjamete? Poskusite.

Zelena zelenjava

Špinača, motovilec, brokoli, ohrovt, kumarice – vse, kar je temno zeleno, poka od antioksidantov, ki bodo telesu pomagali priti v formo, obnoviti kožo in se bojevati proti procesom staranja. V pravo formo vam bodo ta živila pomagala priti tudi zato, ker imajo izjemno malo kalorij in se jih lahko do sitega najeste brez slabe vesti.

Jagodičevje

Tako kot zelena zelenjava imajo drobni rdeči sadeži neverjetno moč. Maline, jagode, borovnice – čas svežih šele prihaja, do takrat pa si priskrbite zamrznjene. Antioksidanti, odličen sladek okus, ki ga lahko s pridom uporabite v zdravih sladicah, in nizka energijska vrednost so vaši zavezniki v boju proti maščobnim oblogam na trebuhu (pa še kje drugje).

Začimbe

Ne samo, da nekatere začimbe poživijo krvni obtok in spodbujajo izločanje strupov iz telesa (denimo čili, cimet in ingver), z njimi boste izboljšali tudi okus jedi in v veliki meri nadomestili uporabo soli. Ta je glavni krivec za številne bolezni, med drugim pa povzroči tudi zastajanje vode v telesu, kar hitro doda kak centimeter in kilogram.

Polnozrnati kosmiči

Pozor: ne govorimo o predelanih praženih in sladkanih kosmičih, temveč o njihovi najpreprostejši različici! Navadni ovseni, pirini, pšenični, rženi ali ječmenovi kosmiči so osnova za zdrav zajtrk. Vsebujejo veliko vlaknin in rudninskih snovi. Zvečer jih namočite v vodi ali jih zjutraj prelijte z vročo vodo, jim dodajte nekaj oreškov, sadja in začimb – in zajtrk za raven trebušček je na mizi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.