Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Raziskava: Dobro je imeti večjo zadnjico

ritka rit zadnjica seksi Žurnal24 main
Na slabo voljo zaradi večje zadnjice lahko pozabite. Vsaj tako pravijo raziskovalci z oxfordske univerze, ki pravijo, da ste prav zaradi večje zadnjice lahko bolj zdravi.

Kopičenje maščob na zadnjici znižuje stopnjo slabega holesterola (LDL) in zvišuje stopnjo dobrega (HDL), pravijo raziskovalci z Univerze v Oxfordu. Izsledke raziskave so objavili v International Journal of Obesity, kjer poudarjajo, da večja zadnjica lahko znižuje možnosti za pojav sladkorne bolezni.

"Maščobne blazinice, ki se kopičijo na predelu zadnjice, delujejo kot nekakšen filter za slabe maščobe, ki bi se drugače kopičile na drugih, za telo nevarnejših mestih. Maščoba na predelu zadnjice se razgrajuje počasneje, kar pomeni, da proizvaja manj za telo škodljivih snovi, ki povzročajo vnetja, spodbujajo pojav sladkorne bolezni, bolezni srca in ožilja ter debelost," razlaga Jimmy Bell in dodaja, da je, nasprotno, kopičenje maščobe okoli pasu lahko za zdravje zelo škodljivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.