Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Revolucionarno nad debelost

Ali revolucionarno odkritje pomeni, da je debelosti odklenkalo? (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Vlaknina rjave morske alge zmanjša absorpcijo maščob v telesu za več kot 75 odstotkov.

Vlaknina rjave morske alge zmanjša absorpcijo maščob v telesu za več kot 75 odstotkov, kar je več kot lahko ponudi katerikoli drug način zdravljenja debelosti, je izsledek raziskave skupine znanstvenikov Univerze v Newcastlu. “Če bodo končni rezultati takšni, kakršne nam znanstveniki obljubljajo, lahko to postane revolucionaren izdelek na področju preventive, vzdrževanja teže in hujšanja,” je prepričana nutricistka ter svetovalka o zdravi prehrani in hujšanju Mojca Cepuš.

Čudežna vlaknina
S kliničnimi raziskavami se želijo britanski znanstveniki prepričati, ali bi lahko čudežno vlaknino uporabljali kot dodatek vsakodnevne prehrane. Po mnenju Iana Brownleeja bi se z dodajanjem alginata vsakodnevnim živilom, kot so na primer kruh, piškoti in jogurt, tri četrtine zaužitih maščob neprebavljene izločile iz telesa.

Uporabili umetno črevo
Pri raziskovanju učinkovitosti 60 naravnih vlaknin so znanstveniki uporabili umetno črevo, s pomočjo katerega so merili njihov vpliv na prebavljene maščobe.

Dopolnilo ni nadomestilo
Ne glede na vse naštete privlačne učinke pa Cepuševa opozarja, da nobeno dopolnilo ni nadomestilo niti za gibanje niti za preventive sodobnih bolezni, kot so diabetes, visok krvni pritisk in povišan holesterol. “V svoji praksi za zdaj še nisem zasledila tabletke za hujšanje, ki bi brez ustreznega režima prehranjevanja ali gibanja prinesla želene rezultate” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.