Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Rockovsko glamurozni Versace

Versace, jesen/zima 2010/2011
1/13
Žurnal24 main
Donatella Versace je za mnoge boginja mode, za druge pa ženska, ki je bolj kot po svojih kreacijah znana po zabavah, ki se jih udeležuje.

V nasprotju z že pokojnim bratom Giannijem se Donatella ni slepo podala v iskanje dela v Milanu, temveč je v Firencah študirala jezike. Gianni Versace je leta 1978 ustanovil svojo znamko z barvitimi, telesu prijetnimi in s pravo mero glamurja začinjenimi kreacijami, pri kateri mu je kmalu začela pomagati devet let mlajša sestra. Skupaj sta znamko uspešno razvijala v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Donatella se je osredotočila predvsem na razkošne fotografije v kampanjah, ki so še danes zaščitni znak modne hiše Versace. Poleg značilnih kampanj so odlična promocija znamke tudi številni zvezdniki, ki zvesto sledijo Donatellinim trendom. Med njimi so Jon Bon Jovi, Courtney Love, Elizabeth Hurley, Madonna, Ashton Kutcher in Halle Berry.

Brat največji učitelj
Leta 1993 je razvila otroško kolekcijo Young Versace in kot glavna oblikovalka delala pri liniji Versus. Po Giannijevi tragični smrti leta 1996 je njegovo mesto prevzela prav Donatella. V 21. stoletje je Versace vstopil z Giannijevim tipično italijanskim glamurjem in Donatellinim pridihom rock'n'rolla. "Moj brat je bil najboljši učitelj, ki bi ga lahko imela. Vse, kar vem, sem se naučila od njega, in vse, kar naredim in še bom naredila, bo imelo njegov dotik," pravi Donatella.

55-letna oblikovalka navdih odkriva v dogajanju okoli sebe. "V glasbi, filmih, na potovanjih in v spoznavanju novih ljudi," je o iskanju navdiha povedala Donatella v enem izmed intervjujev, kjer je še povedala, da oblikuje za samosvoje, inteligentne in samozavestne ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.