Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Romantične čipke

Čipke kombinirajte vsepovsod. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Lahko ste romantični od glave do pet ali le v detajlih neomejenih kombinacij. Čipka bo v ospredju tudi jeseni.

Od jutra do večera
Čipka, sploh če govorimo o ročno klekljani idrijski čipki, je primernejša za posebne priložnosti, pravi Novakova, je pa seveda odvisno od tega, kje in v kakšni kombinaciji se pojavi. "Se pa te meje danes podirajo, tako kot se danes na primer brez težav tudi čez dan nosijo zlati čevlji. Tako bi lahko rekla, da se meje med detajli iz čipk za dnevni in večerni videz brišejo. Modno je pravzaprav vse, odvisno je le, koliko si nekdo upa oziroma kakšen je njegov osebni slog," nadaljuje oblikovalka čevljev.

Večnost in modernost
"Sodobno oblikovana idrijska čipka se lahko pojavi namesto naramnice kot igriv, asimetričen zaključek rokavnega izreza, na hrbtnem delu bluze ali pa kot šopek pisanega čipkastega cvetja, ki se vsipa prek ramen," pove modna oblikovalka Tina Koder, ki avtorsko čipko vpenja v vse svoje delo.

Pri trenutnih trendih gre predvsem za igro kontrastov, zato se čipka odlično vpleta v kombinacije zakritega in odkritega, temnega in svetlega, mat in svetlečega, gladkega in čipkastega.
Alja Novak, oblikovalka
Od svile do džinsa
Čipko je mogoče kombinirati z različnimi materiali, od svile do džinsa, odvisno od tega, kakšen videz želimo doseči in kakšni priložnosti je oblačilo namenjeno, nadaljuje Kodrova.

Mala čipkasta oblekica
Letos je v osredju tudi minitrend – koktejl oblekice iz prosojnega materiala ali čipk dopolnite z espadrilami ali visokimi petami. Ne omejite se le na črno barvo, ampak si privoščite barvitost.
Vseeno velja malce previdnosti pri kombinacijah, saj lahko eleganca ob pretiravanju kmalu postane kič. Čipkasto srajčko lahko na primer dopolnite s usnjeno jakno in tako ustvarite mladosten videz.

Strastna zapeljivost

Svila, čipke in prosojni materiali letos nesporno oblikujejo romantično pomlad, ne le pri vsakdanjih oblačilih, ampak tudi pri spodnjem perilu. Ker je to letos lahko zgornje oblačilo, se lahko pokažete v prefinjenih čipkastih detajlih.

Čipkasto v detajlih
Velike ali male torbice, nizki ali visoki čevlji, lahkotni šali ali bohoten nakit – za bolj sramežljive ljubiteljice čipke te večnosti to sezono ne bo (z)manjkalo.
Če niste ravno vešči ali v dilemi glede kombiniranja, vam Kodrova svetuje, da "je morda najboljša rešitev kakšen kos čipkastega nakita (priponka, zapestnica), ki ga lahko poljubno kombinirate z oblačili, ki jih imate v omari in tako ustvarite različne videze".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.