Magazin > Lepota & telo
112 ogledov

Rowing z Iztokom Čopom

Olimpijski zmagovalec in svetovni prvak Iztok Čop (Foto: Žurnal24)
1/2
Žurnal24 main
Veslač Iztok Čop pripravlja posebne programe veslanja. Rowing je vadba, primerna za vsakogar, omogoča pa večjo mišično prožnost in gibljivost sklepov.

Veslanje je ena najbolj učinkovitih, preprostih in varnih telesnih aktivnosti. Primerna je za vsakogar, ne glede na starost, velikost, težo in telesno pripravljenost. Veslanje na simulatorju omogoča aerobno in anaerobno vadbo, doseganje in vzdrževanje želene telesne pripravljenosti in teže. Gibljejo se vse mišice in sklepi, in sicer v precej večjem obsegu kot pri večini drugih aktivnosti.

Vsakemu vadečemu damo merilec utripa. Na spominski kartici vsakega posameznika se vadbe beležijo, tako da se jih ves čas nadzira, spremlja in primerja.
Iztok Čop

Mišične obremenitve so simetrične, saj z enakomernim in ritmičnim gibanjem istočasno in enako obremenjujemo in krepimo tako levo kot desno polovico telesa. S pravilno tehniko pa preprečimo čezmerno obremenjevanje hrbtenice, posameznih okončin in sklepov.

Vse rowing programe sestavlja veslač Iztok Čop. Vadbene skupine štejejo do deset ljudi, pred katerokoli vadbo pa je zaželen uvajalni tečaj. Pri tem se posameznik nauči pravilne tehnike veslanja. "Na simulatorju se dobi občutek, kdaj mišice delajo in kako intenzivna je vadba. V roku ene ure bodo zagotovo vsi normalno veslali, za vajo pa so potrebne le še dve ali tri vadbe pod strokovnim nadzorom," pravi Čop.

Iztok %C4%8Cop, rowing, trening | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Najbolj priljubljen je program šesttedenske vadbe, kjer se vsak posameznik zaveže, da bo hodil šest tednov dvakrat na teden, še dodaja priznani veslač. "V teh programih ponujamo tudi konkretna testiranja. Občasno pripravljamo brezplačne uvajalne tečaje poskusne vadbe, v kratkem pa bomo uvedli tudi nove različne programe," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.