Magazin > Lepota & telo
170 ogledov

Ruta je mnogo več kot le "ruta"

Rute so letos doživele modno vrnitev. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Ne omejite se le na klasično nošenje okoli vratu. Poigrajte se z barvami in z različnimi načini zavezovanja, ustvarite kontraste … Naj bo ta kos navdih za preporod kombinacij osebnega stila.

Zagotovo vas ne bo presenetilo, da so tudi rute letos barvite in vzorčaste. Osvežite se z vzorčastimi potiski, rožicami, črtami, bleščicami, čipkami, s svetlečimi ali mat, ne pozabite pa tudi na enobarvne. Pazite le, da se vzorci med seboj ne bodo tepli, kontrast je sicer dovoljen, a vseeno naj vpadljivi motivi služijo za popestritev, enobarvni kosi pa za dopolnitev k sicer živahnim večbarvnim kosom.

Zavežite pentljo
Najbolj tradicionalno nošenje je zavezovanje okoli vratu. Letos lahko monotonost razbijete z zavezovanjem v pentljo. Pogosto zavezovanje na modnih brveh je bilo tudi zavezovanje po kavbojsko. Prepustite se domišljiji in eksperimentirajte z različnimi načini zavezovanja, vozli …

Poletna rešiteljica
Naj zvite rute prevzamejo vlogo obročev ali trakov, še posebno v poletnih dneh, ko bodo lasje zaradi slane vode težje ukrotljivi. Hitra rešitev za trendovsko pričesko in spuščene lase je tudi po hipijevsko zvita ruta na glavi, pa še lasje bodo vsaj malo zaščiteni pred soncem. Uporabite jih lahko tudi za zavezovanje čopov ali fig.

Bogate zapestnice
Da bi se izognili žvenketanju na roki, si za spremembo okoli zapestja zavežite ruto, saj so XXL-dodatki to sezono zelo modni. Malo daljše pa lahko uporabite celo kot pas.

Preporod starih kosov
Dodajte svežino svoji stari torbici in si nanjo navežite rutko. Tako jo boste imeli vedno s sabo in z majhnim detajlom si lahko opazno spremenite ali osvežite videz. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.