Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

S čim moški odklanjajo seks?

par Shutterstock
Z glavobolom seksa ne odklanjajo le ženske. Raziskava je pokazala, da so tudi moški lahko polni izgovorov, ko jih želijo partnerice zapeljati pod rjuhe.

Še več, seks naj bi vse pogosteje odklanjali prav moški, je pokazala raziskava angleške spletne lekarne Ukmedix.com, v kateri je sodelovalo malo manj kot 2.000 polnoletnih moških, ki so bili na dan raziskave v daljšem razmerju.

Kar 62 odstotkov sodelujočih je priznalo, da so oni tisti, ki zavrnejo partnerice, ko si te zaželijo skočiti pod rjuhe. Da moški seksajo vse redkeje, so si torej v več kot polovici primerov krivi sami, kar 42 odstotkov sodelujočih pa je med drugim povedalo tudi, da se strastem predajajo le enkrat na mesec. Tistih, ki seksajo vsak dan, je bilo v raziskavi 9 odstotkov.

Tudi moške boli glava

Med izgovori, zakaj ne bi seksali, je priljubljen tudi glavobol – z njim se izgovarja 33 odstotkov sodelujočih, največ, 45 odstotkov moških za izgovor navaja utrujenost, 39 odstotkov moških se seksu izogiba zaradi stresa, 29 odstotkov jih je preveč sitih, 24 odstotkov moških pa raje kot seks izbere televizijo.

V resnici niso zadovoljni sami s seboj

Ko so jih raziskovalci prosili,naj navedejo resnične razloge, iz katerih odklanjajo seks, pa so moški odkrito priznali, da se intimnosti najpogosteje izmikajo zaradi nezadovoljstva s svojim telesom (38 odstotkov), zaradi pomanjkanja libida (35 odstotkov), zaradi utrujenosti (31 odstotkov), zaradi stresa v službi (25 odstotkov) in zato, ker bi se raje namesto s svojo izbranko sproščali pred televizorjem (19 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.