Magazin > Lepota & telo
81 ogledov

S čim odstraniti ličila?

Če je vaša voda pretrda, za čiščenje obraza uporabite mineralno vodo. Žurnal24 main
Redno in temeljito odstranjevanje ličil je skupaj z globinskim čiščenjem prvi korak do zdravega in sijočega videza kože. S čim si pa vi odstranjujete ličila?
Zakaj je redno odstranjevanje ličil tako pomembno?
Odstranjevanje ličil je prvi in najpomembnejši korak pri negi kože na obrazu, saj poleg ličil odstrani tudi umazanijo. Obraz si temeljito očistite dvakrat na dan, zjutraj in zvečer, in tako preprečite zamašitev por in pojav aken. Ob rednem čiščenju so tudi ličila obstojnejša, se lepše nanašajo, vaš obraz pa je videti zdrav in žareč. 

Izdelki za odstranjevanje ličil

Pomembno je izbrati odstranjevalec ličil, ki je najprimernejši za vašo kožo, saj v nasprotnem primeru koži lahko le škodujete. Zato si ličil nikoli ne odstranjujte z mili, ki jo le razdražijo in izsušijo.

Losjon
Losjon je primeren za vse tipe kože. Je nežen in kožo obda z zaščitnim slojem. Nanesite ga na obraz in ga odstranite z vlažno ali suho vatno blazinico, saj izplakovanje z vodo ni potrebno.

Kombinirani odstranjevalci ličil
Za vse tipe kože so primerni tudi tako imenovani odstranjevalci ličil dva v enem, ki kožo očistijo in negujejo. Tudi pri njih splakovanje ni potrebno.

Geli in kreme
Za mešano in mastno kožo so najprimernejši geli ali kreme, saj kožo globinsko očistijo. Nežno jih vtrite v kožo in sperite z mlačno vodo.

Pena za čiščenje obraza
Pena nežno, a temeljito odstrani ostanke ličil in drugo umazanijo. Ne vsebuje mil, kože ne draži in je ne izsuši, hkrati pa ohranja njeno zaščitno plast. Primerna je za občutljivo kožo.

Robčki za odstranjevanje ličil
Robčki za odstranjevanje ličil so zelo praktični in primerni za krajša ali daljša potovanja. V drogeriji izberite takšne, ki so najprimernejši za vaš tip kože.

Kako negovati kožo?
Suho kožo negujte z nežnimi negovalnimi sredstvi. Izberite tekoče mleko ali losjon, ki vsebujeta veliko aktivnih sestavin, lahko pa poskusite tudi z oljnim odstranjevalcem ličil, ki kožo obnovi in jo naredi mehko in prožno. Če se odločite za uporabo mleka ali pene, lahko kožo po uporabi splaknete z mlačno vodo.
Mastna in mešana koža potrebujeta globinsko nego, saj se s kože le tako lahko odstrani vsa umazanija. Najboljša izbira so sredstva, ki jih je treba izprati z vodo. Izberite taka, ki temeljijo na oljni osnovi, lahko pa poskusite tudi z osvežujočim in nemastnim gelom. Malo gela nanesite na dlan, dodajte nekaj vode in pomanite dlani. Mešanico nežno vtrite v kožo obraza in jo odstranite z vatno blazinico, namočeno v mlačno vodo.

Odstranjevanje ličil okoli oči
Predel okoli oči je najobčutljivejši del obraza, hkrati pa nanj nanašamo največ ličil. Zato je še toliko pomembneje, da jih negujemo z nežnimi odstranjevalci, primernimi prav za ta predel. Če so vaša ličila vodoodporna, uporabite odstranjevalec ličil na oljni osnovi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.