Magazin > Lepota & telo
96 ogledov

S homeopatijo nad prehlad in gripo

V boju proti prehladu in gripi lahko ljudem uspešno pomaga tudi homeopatija. (Fo Žurnal24 main
Če ste siti običajnih zdravil proti prehladu ali gripi, ali vam nikakor ne uspe dokončno ozdraveti, je morda čas, da poskusite s homeopatijo.

Homeopatsko zdravljenje je prilagojeno vsakemu posamezniku in primerno za odrasle in otroke, zato se brez predsodkov odpravite na posvet k zdravniku homeopatu, ki vam bo znal svetovati in vam, glede na vaše simptome, ponudil ustrezno zdravilo.

En človek, eno zdravilo
Homeopatsko zdravljenje temelji na načelu podobnosti, podobno se zdravi s podobnim, kar pomeni, da lahko enako bolezensko stanje zahteva različno homeopatsko zdravilo, razlike med njimi pa so zelo majhne. Prav zato samozdravljenje s homeopatskimi zdravili ni pametna izbira, saj ima dovolj znanja za pravilno izbiro zdravila in načina zdravljenja samo zdravnik homeopat. "Mešanica desetih zdravil za boljšo odpornost v eni steklenički ni prava homeopatija. Prava homeopatija je eno zdravilo", pravi Špela Peternelj, specialistka družinske medicine in homeopatinja. Izjema so le primeri, kadar se tekom zdravljenja spremenijo simptomi oziroma se pojavijo novi, takrat pa se homeopatsko zdravilo zamenja.

Brez pregleda ne gre
Vsekakor je torej osnova homeopatskega zdravljenja obisk pri zdravniku homeopatu. Pregled je kratek, a učinkovit. "Za pregled akutnega obolenja potrebujem deset, petnajst minut", pravi Peterneljeva. "Pacienta vprašam o simptomih (o temperaturi, o bolečinah, žeji, o tem, kaj mu simptome olajša, kaj poslabša…). Po treh dneh pride pacient ponovno na pregled, med tem časom pa me lahko pokliče v primeru težav." Naj vas od pregleda ne odvrnejo cene, saj gre pri pregledu zaradi prehlada ali gripe za krajši in zato tudi veliko cenejši pregled od pregleda zaradi kroničnih bolezni, ki lahko traja tudi dve uri. Večinoma boste zanj odšteli le od deset do trideset evrov, v ceno pa so vključeni tudi vsi kontrolni pregledi v času akutne bolezni.

Izogibajte se kavi
Hoemeopatija za zdravljenje prahlada in gripe uporablja zdravila v obliki globulov (majhne, tabletam podobne kroglice), ki se jemljejo oralno. Jemanje drugih zdravil ob homeopatskem zdravljenju ni prepovedano, se pa, po besedah Peterneljeve, velikokrat zgodi, da ta kmalu niso več potrebna. Toda kljub temu bodite pazljivi, saj nekatere substance kljub temu nevtralizirajo učinek homeopatskega zdravljenja. V času tovrstnega zdravljenja se je treba izogibati antibiotikom (kadar niso indicirani), kavi, metinemu in kamiličnemu čaju, ter mentolovim bombonom in žvečilnim gumijem.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.