Magazin > Lepota & telo
68 ogledov

S hrano nad mozolje

mozolji Shutterstock
Kis, gorčica, jajca ... Uporabni za urgentno posredovanje pri mozolju.

Velikanski mozolj na obrazu tik pred pomembnim dogodkom? Poiskali smo nekaj preverjenih receptov – mozolj boste napadli kar s pripravki, ki jih imate v svoji kuhinji. Pomembno pa je, da pripravek nanesete le na mozolj, ne pa na celoten obraz, saj takšni pripravki izsušijo kožo.

Glina in sivkino olje

Če imate na zalogi glino, vanjo kanite nekaj kapljic vode, še bolje pa sivkinega eteričnega olja. Namažite in pustite čez noč, zjutraj pa izperite. Če je mozolj res trdovraten, postopek ponovite naslednjo noč.

Jabolčni kis

Mozolj namažite s kapljico domačega jabolčnega kisa. Ne izpirajte in ponovite večkrat na dan, a ne več kot trikrat.

Limona le zvečer

Zvečer na mozolj kanite kapljico svežega limoninega soka in ga zjutraj izperite. Z limono na obrazu nikakor ne smete na sonce!

Na mozolj gorčico

Gorčica vsebuje naravno salicilno kislino, ki suši mozolje in akne. Ima tudi veliko vitamina C, maščobnih kislin omega 3 in 6 ter cinka, ki so dobri za kožo. Gorčico na mozolju pustite 15 minut in jo nato izperite.

Zeleni čaj

Močan ledeni čaj zamrznite v posodi za ledene kocke. S kocko večkrat na dan podrgnite po mozolju. Ledene kocke lahko uporabite tudi proti zabuhlim očem. Mozolj lahko prav tako napadete z zelenim čajem.

Svež paradižnikov sok

Mozolj dvakrat na dan namažite s svežim paradižnikovim sokom. Paradižnik je naravni antioksidant in se uporablja tudi pri celjenju brazgotin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.