Magazin > Lepota & telo
1002 ogledov

S kavo nad celulit

Za samozavestnejši skok v kopalke z oblogami začnite že danes. (Foto: Shuttersto Žurnal24 main
Celulit lahko ublažite s kavnimi oblogami, ki jih pripravite sami. Vse, kar potrebujete, so kava, olivno olje in kuhinjska folija.

Skrivnost dobrih krem, ki blažijo videz celulita, se skriva v kofeinu. Zaradi stimulativnega in diuretičnega delovanja kofein izboljša krvni obtok in s tem preprečuje nastajanje celulita ter zgladi kožo na področjih že vidnega celulita. Izboljšana cirkulacija namreč pripelje kri do maščobnih vozličkov, jih razbije in ublaži njihov videz. Zakaj torej ne bi kave izkoristili in se v boj s celulitom podali z domačim pripravkom za lepšo kožo?

Začnite s pilingom
Domač recept za boj proti celulitu je zelo preprost. Potrebujete le grobo mleta kavna zrna, olivno olje, grobo sol in plastično folijo za živila. Da bo učinek boljši, pred nanosom kavnih oblog na težavnih delih s krožnimi gibi naredite piling iz soli in olivnega olja – zmešajte skodelico grobe soli s tremi žlicami olja. Piling bo s kože odstranil odmrle celice, pospešil prekrvavitev in razširil pore, zaradi česar bo delovanje kavne zmesi učinkovitejše.

Kavne obloge
Zmešajte pol skodelice grobo mlete kave in toliko olivnega olja, da dobite kompaktno zmes. Nanesite jo na problematične dele – stegna, boke in zadnjico – ter jih povijte s plastično folijo za živila. Delovanje bo učinkovitejše, če boste obloge ogreli s sušilnikom za lase. Obloge pustite delovati od 10 do 15 minut, nato pa jih z nežno masažo in krožnimi gibi sperite pod toplo vodo.

Trikrat na teden
Bodite potrpežljivi in si domačo proticelulitno nego, kljub neljubi packariji, pripravite vsaj trikrat na teden. Ob redni negi bodo rezultati vidni že po enem mesecu, koža bo bolj gladka in prožna. Popazite tudi na zdravo prehrano – vanjo vnesite več sadja in zelenjave, namesto sladkih sokov pijte vodo, ne pozabite pa niti na telesno dejavnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.