Magazin > Lepota & telo
85 ogledov

S plesom nad kalorije

(Foto: Jure Makovec/mediaspeed) Žurnal24 main
Plesna dieta je vse bolj popularna med zvezdnicami Hollywooda.

Britanci so s svojo oddajo Ples z zvezdami v svet ponesli nov trend hujšanja – plesno dieto. "Večina zvezdnikov v oddaji Strictly Come Dancing na sezono izgubi okoli šest kilogramov, zato sem se odločila uvesti nov program hujšanja s plesom," je dejala profesionalna plesalka Lilia Kopylova. "Ples je koristen za srčno-žilni sistem, znižuje krvni pritisk, poleg tega pa krepi tudi kosti in sklepe," je o učinkih plesa na zdravje povedala Kopylova. Z njo se strinja tudi mlada ukrajinska plesalka Nadija Bičkova.

Iz dvorane na modno pisto

"Ples je vsekakor koristen, saj izgubljaš kilograme in krepiš telo enakomerno. Dejansko se med plesom aktivirajo vse mišice, celo obrazne, saj moramo biti plesalci ves čas nasmejani," je komentirala Bičkova in dodala: "Kdor ne verjame, naj pogleda moje telo. Iz plesne dvorane grem lahko naravnost na modno pisto."

Velik del Bičkova pripisuje tudi zdravi prehrani in življenjskemu slogu, za takšen rezultat pa mora biti trening plesa seveda reden. "V povprečju treniram okoli šest ur na dan," nam je zaupala Nadija.

V eni uri 600 kalorij
Strokovnjaki so izmerili, da se v eni uri živahnega plesa, kot sta recimo samba ali rumba, porabi od 300 do 600 kilokalorij. "Izboljšali boste tudi razpoloženje, saj glasba dokazano dobro vpliva na počutje," je sklenila Kopylova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.