Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

S športom nad spomladansko utrujenostjo

Utrujenost Shutterstock
Na vrata trkajo pomladanske temperature in z njimi spomladanska utrujenost, ki nam vsako leto krade energijo. Kaj narediti, da bomo manj utrujeni?

 Da se izognemo nadležni spomladanski utrujenosti moramo spremeniti vse slabe navade, ki so se v naše življenje prikradle čez zimo. Proti kronični utrujenosti, ki se pojavi ob toplejših temperaturah, najbolj pomagata šport in pravilna prehrana.

Šport

Tek, aerobika, joga ali katerakoli aktivnost, ki poveča srčni utrip. Najbolj priporočljiv čas za telovadbo je zjutraj, saj si s tem prevetrimo možgane in jih pripravimo na naporen dan.

Hrana

Priporočljivo se je izogibati težki in mastni hrani ter sladkarijam. Sezite po temni čokoladi, citrusih, različnih oreščkih in ovsenih kosmičih, lososu in jajcih. Vedno pa velja, da se ni dobro preveč najesti, tudi če ste se odločili za lažjo hrano ima lahko enak učinek kot če jeste mastno hrano, ki vas uspava in upočasnjuje pri delu.

Voda

Splošno pravilo je, da mora človek na dan popiti vsaj dva litra vode. To pa ni nasvet samo za hidracijo telesa, ampak tudi za vzdrževanje zdravega telesa in prebujenega organizma.

Savna, kopeli in olja

Poleg tega, da moramo biti čim bolj telesno aktivni, je dobro, da ob večerih obiščemo tudi savno ali pa si doma privoščimo kopel z eteričnimi olji. Kopeli prebudijo vse naše čute, a nas hkrati prijetno pripravijo za spanec, zato le te priporočamo ob večerih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.