Magazin > Lepota & telo
596 ogledov

S tem se v Londonu preživlja Sanja Grohar

sanja grohar Instagram
Nekdanja miss Slovenije nam je zaupala, s čim se ukvarja, kako ji je uspelo in kakšno je življenje v Londonu.

Sanja Grohar, manekenka in pevka, je svojo ljubezen do mode izkoristila in ustvarila modni blog, ki ga je poimenovala They Call Me Bam Bam (Pravijo mi Bam Bam). Blog je ustvarila leta 2013, idejo za ime pa ji je dala prijateljica iz Londona. "Ko sem prišla v London, sem rada nosila figo ali čopek na vrhu glave. Prijateljico sem spominjala na lik iz risanke Kremenčkovi, zato sem ostala Bam Bam," pove simpatična blogerka.

Pravi, da se je za modni blog odločila, ker ji je bila moda že od nekdaj blizu, saj je bila najprej model, potem manekenka in na koncu celo miss Slovenije. "Moda je bila od nekdaj del mojega vsakdanjika. Velikokrat so me dekleta spraševala, zakaj nimam bloga, češ da imam zanimiv in drugačen stil. Potem pa me je ljubljanska blogerka Carolina Krews prepričala v to in mi pomagala postaviti blog."

Z blogom se da dostojno živeti

Sanja pravi, da na začetku od bloga ni mogla živeti. "Blog je bil moj hobi. Če si v tujini, je vsekakor lažje, saj je veliko blagovnih znamk, ki bi sodelovale s tujimi blogerji in so tudi pripravljene plačati za takšne objave. Kasneje pa ja, z blogom se da preživljati."

Rjavolaska, ki v Londonu živi z zaročencem Matejem, sicer dela tudi kot projektni vodja v oglaševalski kampanji za eno od svetovno znanih znamk, a pravi, da imajo dnevi premalo ur: "Delam v marketingu, vendar se mi zdi, da se bom kmalu posvetila samo blogu.“

Dobila ponudbo za sodelovanje

"Moj dragi se je moral naučiti fotografirati, da so lahko nastale vse moje fotografije, in zdaj je že pravi 'stručko'!“ v smehu pove Sanja in doda: "Ampak ravno pred kratkim me je kontaktirala agencija, ki se ukvarja s temi stvarmi. Blogerjem ponujajo fotografe, prostore za snemanje, prostore za sestanke, jih povezujejo z blagovnimi znamkami in podobno."

Sicer pravi, da blog nastaja zelo spontano: "Ko vidim modni kos, ki mi je všeč, nastane ideja in nato lokacija, vizija fotografije ..."

Vedno več je tudi podjetij, ki ji za objavo ponujajo plačilo: "Na začetku sem seveda sama kontaktirala blagovne znamke, ki so mi bile všeč in so se mi zdele dostopne. Zdaj pa smo že prišli do točke, ko podjetja kontaktirajo mene in jih moram tudi zavračati, saj nekateri ne ustrezajo standardom moje podobe."

"Na ulicah vidiš vse možno"

Kar se mode tiče, Sanja pravi, da so Slovenci bolj zadržani kot Britanci, a da tudi naš mali narod postaja vedno bolj pogumen, vsaj v modnem smislu. "Težko primerjam, saj so Britanci zelo odštekani in si upajo marsikaj. Morda si upajo preveč, saj na ulicah Londona vidiš vse mogoče!" zaključi zgovorna Sanja.

Komentarjev 8
  • Avatar Zala
    Zala 17:49 03.december 2016.

    ...... dela tudi kot projektni vodja v oglaševalski kampanji za eno od svetovno znanih znamk ....... in katera je to? Sem po žensko radovedna.

  • snupy 11 19:54 01.december 2016.

    Slovnična napaka, preživlja se z blogom, pravilno je, preživlja se z drogom po domače štango.

  • Harrison 11:11 01.december 2016.

    Ve se kako take pridejo do statusa!