Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

S temi triki boste pregnali mačka

maček Profimedias
Smo sredi sezone praznovanj in s tem tudi težav, ki sledijo nočem, v katerih je alkohol tekel v potokih.

Žurke so super, malo manj prijetna pa so jutra, ki sledijo zabavam. Da ne bi predolgo trpeli, si preberite nekaj trikov, s katerimi boste najbolj učinkovito pregnali mačka.

Kislo, slano, mastno
Če ste zvečer pili le alkohol in pozabili na vodo, vas bo naslednji dan zagotovo bolela glava. Telo namreč za razgradnjo alkohola potrebuje tekočino in minerale. V primeru, da nimate težav z želodcem, si privoščite nekaj kislega, nekaj slanega in nekaj nasitnega. Kislina in maščoba telesu pomagata razgraditi alkohol, sol pa bo nadomestila izgubljene minerale. Pijte veliko mineralne vode, še svetujejo strokovnjaki.

Sladki mandeljni
Vas peče zgaga? Pet sladkih mandljev na hitro vrzite v vrelo vodo in jih nato dobro prežvečite. Želodec se bo hitro pomiril. Pijte vodo ali zeliščne čaje, izogibajte pa se kavi in sokovom.

Čajne vrečke proti zabuhlim očem
Dve vrečki črnega čaja vrzite v vročo vodo in kuhajte nekaj časa. Nato dajte vrečki v zamrzovalno skrinjo. Ko sta hladni, ju položite ne oči in počakajte deset minut.

Grozdje za lepo polt
Najboljše orožje proti sivkasti polti, ki je pogost stranski učinek mačka, je grozdni piling. Polovico jabolka in šest grozdov zmiksajte v pire. Mešanico vsaj eno minuto vtirajte v kožo, nato pa jo dobro sperite z obraza.

Doza banane
Če se boste po zabavi počutili oslabele in vas bodo bolele mišice, je to znak, da ste res popili preveč. Alkohol namreč med drugim iz telesa odplakne tudi kalij, ki ga najhitreje nadomestite z banano. Za še boljši učinek jo zmešajte z mlekom in medom in si pripravite okusen napitek.

Ingverjev napitek

Slabost in utrujenost boste pregnali z ingverjevim napitkom, ki ga pripravite tako, da deset rezin ingverja zmešate z enim litrom vode in pustite vreti deset minut. Ko se nekoliko ohladi, dodajte sok ene pomaranče, sok pol limone in med po okusu.

Jogurt

Ker alkohol zakisa organizem, mu ponovno ravnovesje povrnite z jogurtom. Najboljši je navadni, ki pa mu lahko primešate malo medu.

Izotonični napitki

Z njimi boste najhitreje zmanjšali možnost dehidracije ter telo napolnili s potrebnimi minerali in vitamini.

Koktajl Bloody Mary
Nič ne pozdravi mačka bolje kot stara dobra Bloody Mary. Če imate radi paradižnikov sok, seveda. Recept poiščite tukaj.

Komentarjev 3
  • smejka 11:58 27.december 2014.

    tuš,kozarec limonade in sprehod(pred njim-pa ne se zgražat ;)- ljubljenje in boste kot novi...seveda pa vsak po svoji presoji....pa lepe praznike

  • slajan 09:28 27.december 2014.

    In če upoštevaš vse zgornje nasvete bo maček zagotovo minil, ker potrebuješ najmanj dva dni za pripravo vseh obližev, napitkov, pilingov itd. Zdravilo za mačka je hladna piva takoj zjutraj.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:13 27.december 2014.

    mačka ne boš kar tako odpravil na hiter način,razen če potegneš koko ali speed kar je pa seveda prepovedano in najgore od najgoreg je če moraš mačkast na šiht.