Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

S to hrano boste naravno porjaveli

ženska porjavelost sonce Shutterstock
Čeprav se bo poletje kmalu začelo poslavljati, to še ne pomeni, da se morate posloviti od porjavelega telesa. Če boste jedilni pravo hrano, ste lahko naravno porjaveli skozi vse leto.

Uživanje veliko sadja in zelenjave rumene in oranžne barve bo vaši koži dalo naravno porjavelost. Strokovnjaki takšni hrani pravijo kar superhrana za kožo, ki vas ogreje in naravni ten dvigne na višji nivo. V to skupino sadja in zelenjave spadajo korenje, paradižniki, sladki krompir, melona, marelice, nektarine, breskve, mango ... A nihče pravzaprav ne ve, koliko takšnega sadja in zelenjave moramo zaužiti, da se pokažejo rezultati, pravi dr. Susan Stuart, dermatologinja iz San Diega, ki pa opozarja še na nekaj. "Marsikdo napačno razume, da lahko ta superhrana tako vpliva na ten kože, da jo spremeni. Naj poudarim, da jo lahko le potemni, hrana pač ne more spremeniti pigmentacije posameznika in genov."

Vendar pa to ne pomeni, da lahko s takšno pretiravate, saj ima lahko negativne posledice. "Lahko dobite bolezen karotenemija, s katero koža porumeni, vključno z dlanmi in stopali. A ni nevarna, navadno lahko ozdravite že tako, da zmanjšate količine te hrane," pravi Stuartova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.