Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

S to hrano se boste znebili trebuščka!

Je trebušček vedno večji? Žurnal24 main
Skrivnost idealne teže ni v stradanju in štetju kalorij, pač pa v pravilno izbranih živilih in zadostni količini spanca.

Kvaliteten spanec in pravilne prehrambne navade vas bodo obvarovala pred napadi lakote in vam pomagale, da se končno znebite nadležnega trebuščka.  S pomočjo teh štirih živil boste bolje spali, izgubili odvečne kilograme in se za vedno poslovili od trebuščka, poroča spletna stran Woman's Health.

Ribe.  Ljudje, ki jim primanjkuje omega 3 maščob, veliko jih najdemo v ribah,  pogosto ne hodijo spat takrat, ko jim to narekuje telo in se radi  poslužujejo večernih prigrizkov. Ribe so bogate s proteini, ki nas hitro nasitijo, prav tako pa s prebavo tovrstnih proteinov pokurimo več kalorij kot če bi jedli maščobe in ogljikove hidrate. Več omega 3 maščob pa povečuje tudi zdravje srca in preprečuje demenco.

Oreščki.  Oreščki naj bi blagodejno vplivali na ljudi, ki imajo težave s spancem in spodbujali dobro razpoloženje. Kadar smo naspani in dobre volje se namreč zmanjša tudi naš apetit. Poleg tega blagodejno vplivaj na naš imunski sistem in s tem znižujejo nevarnost za srčne bolezni, raka, diabetes in Alzheimerjevo bolezen.

Mleko. Za zelo učinkovito pri izgorevanje maščobe okoli trebuha se je izkazalo tudi mleko. Študija Univerze Alabama  iz leta 2010 je dokazala, da so ženske, ki so uživale hrano bogato s kalcijem hitreje izgubile maščobo okoli trebuha. Kalcij pa prav tako pomaga pri boljšem spancu, saj sprosti mišice in živce.

Češnje. Še posebno višnje so dober vir melatonina, spalnega hormona. Prav tako banane, ki zvišujejo raven melatonina v telesu, kar ne pripomore le k temu, da boste sladko zaspali, temveč je tudi odličen antioksidant, ki pomaga pri izgubi odvečne teže.

Komentarjev 1
  • McClain 08:55 20.julij 2016.

    pa dobr, a ni vedla da je slovenija raj za pedre, kriminalce, tajkune, brezdelneze in JS??