Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

S toplimi nogami v jesen

Mrzle noge? Nič več. Žurnal24 main
Hladni dnevi mnogim prinašajo nenehen neprijeten občutek mrzlih nog, ki jih ni mogoče ogreti niti z najtoplejšimi nogavicami, a to težavo se da z nekaj vztrajnosti odpraviti na več načinov.

Z gibanjem, knajpanjem, prehrano in posebnimi mazili, ki vsaj za nekaj ur povrnejo občutek prijetne toplote.

Kopeli, začimbe, gibanje
Za trdovratno mrzle noge je kriv len krvni obtok, zato težavo najučinkoviteje odpravljamo prav z njegovo poživitvijo. Najučinkovitejši način za zdrav in živahen krvožilni sistem je zdrav način življenja, ki vključuje dovolj gibanja in zdravo prehrano, ki ne obremenuje žil. Pri prehrani velja, da kri po žilah poženejo nekatere pekoče začimbe in zelenjava ostrega okusa (paprika, poper, čili), vendar z njimi ne pretiravajte, naj bodo le dodatek. Krvni obtok poživi tudi knajpanje: prhanje nog ali celega telesa najprej s toplo in nato mrzlo vodo; za učinek morate paziti le, da prhanje vedno končate z mrzlo vodo. Ob tem so na voljo tudi posebne kopalne soli in kopeli za noge, ki učinek knajpanja še okrepijo.

Hitra rešitev: krema
Za tiste, ki bi radi rešitev takoj, če je mogoče še danes, navedeni načini poživitve krvnega obtoka delujejo prepočasi. Bolje bo poseči po posebnih kremah s toplotnim učinkom, ki so novost na našem trgu. Lahko jih kupimo v lekarnah in nekaterih drogerijah ter jih na noge nanesemo vedno, kadar začutimo mraz in dobro znano otrplost. Učinek je takojšen, na koži začutite prijetno osvežitev, ki se kmalu spremeni v toploto. Noge nam tovrstne kreme ohranjajo tople do nekaj ur, njihov učinek pa je odvisen tudi od občutljivosti posameznika na sestavine v njih. Pri uporabi pazite le, da si po nanosu roke dobro umijete, saj je krema namenjena izključno ogrevanju stopal in lahko razdraži občutljivejše predele kože, nikakor pa ne sme priti v stik s sluznico (oči, usta, nos, intimni predeli).

Vedno priročen termofor
Če ste pristaš modrosti naših babic, potem vam bo občutek z vročo vodo napolnjenega termoforja pod stopali verjetno najbolj pri srcu. Preprosta rešitev deluje toliko časa, dokler se voda ne ohladi.

Dolgoročno k toplejšim nogam ne pripomore, trajne spremembe je možno doseči le s celostnim pristopom in spremembo načina
življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.