Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Sadje in zelenjava na klik

Po sadje in zelenjavo vam ni več treba h kmetu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Dostava na dom. Lokalne ekološke pridelke lahko naročite tudi prek spleta.

Od košarice svežega in naravno pridelanega sadja in zelenjave vas danes loči samo klik z miško. Oboje je namreč (za zdaj sicer le v Ljubljani in njeni okolici) možno naročiti prek spleta.

Izberete na spletni strani
Vsak ponudnik ima na svoji spletni strani seznam in podroben opis pridelkov, ki jih ponuja. Izbrano sadje ali zelenjavo s klikom dodate v košarico, ki jo lahko pred potrditvijo plačila poljubno spreminjate. Plačilo opravite vnaprej, ob naročilu (torej prek spleta) ali ob prejemu; način je odvisen od ponudnika.

Naročilo vsaj dan prej
Da bi bili dostavljeni pridelki sveži, morate naročilo zanje oddati vsaj dan ali dva prej, preden jih boste potrebovali. Podjetja na dom dostavljajo dvakrat na teden, zato je najbolje, da si vnaprej naredite ohlapen načrt tedenskega jedilnika, saj vam bo to olajšalo izbiro. Dostava je praviloma možna le med tednom.

Kraj in čas dostave po želji
Pri naročilu imate možnost izbrati popoldansko ali dopoldansko dostavo. Deloholiki si lahko košarico naročijo tudi v službo oziroma jih nakupljeno lahko pričaka pred domačimi vhodnimi vrati. Preden naročilo potrdite, na spletni strani preverite, kakšne možnosti dostave ponuja izbrano podjetje.

Naročnina na zdravje
Na dostavo sadja in zelenjave na dom se lahko pri nekaterih ponudnikih tudi naročite. Na spletu izpolnite obrazec in izberete, kaj bi želeli dobivati na dom in kdaj. Naročilo velja do preklica, vsebino košarice ter čas in kraj dostave pa lahko kadarkoli poljubno spremenite. Tako se vam nikoli ne bo zgodilo, da bo v vaši kuhinji primanjkovalo svežih pridelkov.

Spoznajte kmetije
Spletne strani servisov za dostavo ekopridelkov na dom ponujajo tudi opis kmetij, s katerih prihajajo izdelki. To omogoča boljši vpogled v pridelovanje zelenjave in potrdilo, da je pridelava resnično ekološka. Konec tedna lahko izkoristite za to, da se skupaj z najmlajšimi odpravite na obisk h kmetu, ki je pridelal njihovo najljubše sadje in zelenjavo.

zelenjava na dom | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.