Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Sadni sokovi polni strupov

Nekatere aditive telo brez težav asimilira v kri, drugih ne. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Strokovnjaki si niso enotni o seznamu pijač z aditivi, ki kroži po spletu.

Anonimno
Po spletu kroži seznam, ki opozarja na domnevno škodljive umetne dodatke v brezalkoholnih pijačah različnih blagovnih znamk na slovenskem trgu. Ministrstvo za kmetijstvo in inštitut za varovanje zdravja pa po drugi strani sporočata, da vsako živilo z aditivom na trgu odobrijo pristojne inštitucije in je torej varno.

E-ji v skoraj vseh pijačah
Seznam vsebuje predvsem sadne pijače in vode z okusom, od katerih imajo najmanj (ali nič) dodatkov nekatere vode z okusom, največ pa negazirane sadne pijače, ki jih lahko vidite v tabeli. “Kot država predpisujemo takšna pravila, da so vsa živila, ki so na trgu, vključno s tistimi, ki vsebujejo aditive, varna! Evropski predpisi, ki so prevzeti tudi v Sloveniji, predvidevajo poseben postopek za vsak nov aditiv za živila in odobritev oziroma avtorizacijo novega aditiva za živila, ki bo dan na trg,” se glasi mnenje ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, zapisano na njihovi spletni strani.

 

 

 

 

 

 


Celotno tabelo, ki kroži po spletu, si oglejte tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.