Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Saten je prepovedan

Manekenke za močnejše postave nosijo številke med 40 in 42. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Tudi svet mode se počasi oddaljuje od zapovedi 90-60-90 in dopušča prostor večjim številkam, razlaga Živa Vadnov z modne agencije Bronz. Večje konfekcijske številke se začnejo pri 46.

V Sloveniji je XL-manekenk sicer še razmeroma malo,” pojasni in doda, da nosijo te v največ primerih konfekcijsko številko 42, na modnih revijah visoke mode pa celo manjšo, številko 40.

Ponudnik Konfekcijska številka
H&M od 44 do 54
Orange green od 38 do 54
Mozamo  
od 46 do 62
Punt Roma od 38 do 52
ACMAN od 48 do 60
C&A do 58
KIK Textil-diskont do 58

Prilagodite jih postavi
Modne smernice za močnejše postave niso nič drugačne od tistih za manjše številke, le krojenje je drugačno, pove modna oblikovalka Nina Šušnjara. Vendar modnim zapovedim ne sledite za vsako ceno, temveč jih raje prilagodite svoji postavi, predlaga. “Daljše jopice zanimivih oblik, ki se jih da stisniti s tanjšim pasom, so letos pravi hit. Znebite se zadržkov in si privoščite mešanje stilov – usnjena jakna, ki jo lahko kombinirate za dnevni in nočni videz, lahko v vas prebudi pravo rockerico, doda Šušnjara.

Kompaktni materiali
“Za močnejše postave so primerni kompaktni materiali,” pravi Šušnjara in dodaja, da je najboljša izbira suknjič iz lepe tkane volne v kombinaciji s svileno bluzo in hlačami z dodatkom elastana, ki dajo telesu obliko. “Najhujša napaka, ki jo ženske z močnejšo postavo lahko naredijo, je, da nosijo obleko iz tankega satena, kjer vsaka guba in nepravilnost prideta do izraza.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.