Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Ščetka, ki pove, kako ste si umili zobe

zobna ščetka Kolibree Reuters
Znamka Kolibree je lansirala pametno zobno ščetko, ki vam pove, kako dobro ste si umili zobe.

Pametno ščetko, ki je opremljena s senzorji, povežete s svojim pametnim telefonom, ta pa vam prek aplikacije natanko pokaže, na katerem mestu ste si zobe oščetkali dobro in kje ste zgrešili. "Aplikacija vam bo povedala čas ščetkanja, učinkovitost in to, kako daleč v usta ste segli s ščetko," je za britanski MailOnline povedala Amy Forrester iz Kolibreeja. "Tako je, kot bi doma imeli zobozdravnika," je dodala.

Ko ščetka ni v uporabi, se polni v samostoječem polnilniku, s pametnim telefonom pa se poveže prek bluetootha. Uporabnik lahko svojo rutino ščetkanja deli tudi s svojimi prijatelji in se pohvali, kako dobro mu je šlo. Aplikacija namreč vsako ščetkanje oceni z zvezdicami od ena do pet. "To je zelo zanimiva zamisel. Sam trenutno uporabljam električno zobno ščetko, za katero predvidevam, da dobro opravlja svoje delo, a tega ne morem vedeti zagotovo. Z novo ščetko bom to natančno vedel, rezultate pa bom lahko pokazal tudi svojemu zobozdravniku," je povedal Stuart Miles, predstavnik spletne strani Pocket-lint, ki piše o elektronskih napravah.

Pametna ščetka znamke Kolibree bo šla v prodajo aprila, njena cena pa bo sto dolarjev (približno 73 evrov).

Komentarjev 1
  • puksicd 19:52 09.januar 2014.

    Ful dobro! Lahko pa bi kaj napisali tudi o naravni zobni ščetki... Kolko vem, je slovenski brand, pa bi lahko njih kaj pomagali ;) http://www.naturaltoothbrush.eu/