Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Še imate čas za raven trebušček

ženska Shutterstock
Če se na morje odpravljate čez kakšen teden, dva ali tri, imate še vedno čas, da se na plaži prikažete z bolj ravnim trebuščkom.

Čudežev v le nekaj dneh ali tednih seveda ne boste naredili, a trebušček bo vseeno manj zaobljen, če boste pazili, kaj jeste in pijete. Izogibajte se predvsem živilom, ki napihujejo in spodbujajo zastajanje vode v telesu.

Gazirane pijače

Pogosto pijete gazirane pijače? Potem je morda vaš trebušček zaobljen prav zaradi mehurčkov. Raje pijte vodo z limono ali čaj, če ste zelo napihnjeni, pa poskusite z ingverjevim čajem. Ta blagodejno vpliva na prebavo, zmanjšuje napihnjenost in odpravlja vetrove.

Sol

Sol zadržuje odvečno vodo v telesu, zato se izogibajte zelo slanim jedem. Zadrževanje vode v telesu boste preprečili tudi z živili, ki so bogata s kalijem. Jejte avokado, banane, papajo, mango in melone.

Živila, ki napihujejo

Čeprav so brokoli, zelje, cvetača, čebula, zelena, jabolka, fižol in grah zelo zdravi, pa se jim pred odhodom na morje in med počitnicami raje izognite. Vsa ta živila namreč med prebavo proizvedejo veliko plinov in povzročajo napihnjenost. Prednost dajte živilom, ki ne napihujejo – jejte korenje, bučke, papriko, jagodičevje, grozdje, melone …

Alkohol

Res je, da pitje alkohola dehidrira telo, a kadar spijete preveč in ko alkohol sproži diuretični učinek, ima ta za posledico tudi zastajanje vode v telesu, kar lahko spet povzroči napihnjenost.

Zelo pekoče

Čeprav pekoče morda obožujete, se poleti takšnim začimbam in dodatkom raje izognite. Poleg tega, da boste preprečili pregrevanje telesa, boste preprečili tudi napihnjenost. V vročih mesecih zato raje posezite po meti, rožmarinu in cimetu.

Velike porcije

Za bolj raven trebušček se izogibajte velikim porcijam. Jejte večkrat, a malo. Izogibajte se preskakovanju obrokov in vedno jejte počasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.