Magazin > Lepota & telo
232 ogledov

Se znate pravilno nadišaviti?

parfum dišava ženskla parfumiranje Shutterstock
Zagotovo veste, na katera mesta telesa si nanesti parfum. Pa ste vedeli, da se parfum na koži ne sme podrgniti?

Številni si potem, ko si nadišavijo del telesa, ta del kože tudi potrepljajo ali parfum razmažejo, kar je velika napaka. Zaradi tega se namreč molekule parfuma lomijo, s tem pa se uniči njegov vonj. Odišaviti si je treba zapestje, predel za ušesi, bočno stran vratu in notranjo stran komolca.

Nekaj nasvetov, kako se nadišaviti

  • Parfum je treba shranjevati daleč od svetlobe, ker bo tako dlje obdržal svojo kemijsko sestavo in ostal nespremenjen. Najbolje ga je imeti v originalni embalaži v predalu, zagotovo pa ne v kopalnici, kjer bo nanj vplivala vlaga.
  • Parfum nanesite neposredno na kožo, in sicer na točno določene točke telesa, saj bo tedaj njegov učinek večji. Po pravilih se parfum nanaša tja, kjer se čuti srčni utrip. Tako se bo vonj širil z vsakim utripom srca.
  • Številni si po nanosu parfuma mesto podrgnejo, ne vedoč, da se tako prekinjajo molekule in se uničuje vonj. Parfum je treba razpršiti na kožo in pustiti, da se sam vpije in posuši.
  • Naslednji trik, ki ga lahko uporabite, je zelo učinkovit. Tja, kamor nameravate razpršiti parfum, najprej nanesite malo oljčnega olja in vazelina. Maščoba dlje zadrži vonj in tako bo tudi parfum obstojnejši.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.