Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Se znate pravilno napudrati?

ženska Shutterstock
Pazljivo pri nanašanju pudra. Preveč prekrivne teksture namreč povzroči nasproten učinek od želenega.

Raziskava, ki so jo izvedli pri blagovni znamki L'Oréal, je pokazala, da ženske pri izbiri pudra pričakujejo tri učinke – naraven videz ter negovano in sijočo kožo.

Izberite ga pozorno

Puder je treba izbrati pozorno, saj lahko nekateri kožo dobesedno zadušijo. Debele ali preveč prekrivne teksture pudrov lahko močno povečajo reaktivnost kože in sprožijo učinek, nasproten od želenega. "Poskrbite predvsem za dobro hidratacijo kože. Izberite hipoalergeno podlago, ki kože ne bo izsušila. Za optimalen rezultat izdelek nanesite z gobico ali čopičem. Podlago vedno nanašajte od sredine obraza navzven, da dosežete naraven videz kože," pravi Emmanuelle Foucaud, strokovnjakinja na področju dermoestetike na inštitutu Vichy.

Negujte pripomočke

"Najpomembneje pa je, da po uporabi dobro umijete gobico oziroma čopič, da se ne bi zaredile bakterije. S šamponom lahko nežno umijete dlačice čopiča. Najprej jih narahlo popivnajte z brisačko, nato pa pustite, da se posušijo v vodoravnem položaju, da se dlačice ne bi odlepile," razlaga Foucaudova.

Zmešajte ga sami

"Puder naj se ujema z poltjo dekolteja. Če ne najdete pravega odtenka, si ga pripravite sami. Dve različni tekoči podlagi na roki zmešajte tako, da dobite odtenek, ki vam bo ustrezal," svetuje Aranka Vodopivec iz spletne trgovine Za piko na i. Pred nanosom pudra je treba poskrbeti, da koža ni suha, saj tako vsrka vso vlago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.