Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Sedem korakov do lepe kože

Koža na obrazu je še posebej občutljiva. (Foto: Shuterstock) Žurnal24 main
Skrivnost lepe kože je na dosegu rok. Pripravili smo vam nekaj nasvetov za lep videz obraza.

1. Razvajajte se
Zase preprosto morate poskrbeti, ne le zaradi tega, da boste videti lepi in urejeni, temveč tudi zato, ker boste tako naredili nekaj zase in se boste tako počutili bolje.

2. Pazite na kožo

Nikoli ni prepozno, da začnete skrbeti za svojo kožo. Čistite jo, nahranite z vlažilnimi kremami in zaščitite pred mrazom ter jo nasploh razvajajte na vse mogoče načine. Koža vam bo hvaležna.


3. Pred spanjem si z obraza odstranite ličila

Vseeno, kako utrujeni ste, pred spanjem vedno odstranite vsa ličila z obraza. Nečistoče namreč zamašijo pore, kar privede do aken in nezdravega videza.


4. Zmanjšajte stres

Stres naj bi bil eden glavnih razlogov za padec odpornosti imunskega sistema, kar pa lahko med drugim povzročijo tudi akne ter druge težave s kožo. Redno se gibajte, privoščite si veliko spanja in poskusite jesti kar se da zdravo, polnovredno in uravnoteženo prehrano.

5. Zdravo se prehranjujte

Zdrava prehrana, ki vsebuje vitamine, minerale, proteine in zdrave maščobe, je za vašo kožo in telo pomembna bolj kot karkoli drugega! Zato pazite, kaj vnašate v svoje telo. Poskrbite, da bo na vašem jedilniku vedno dovolj sadja in zelenjave, ki pomagajo koži ohranjati mladosten videz. Jejte tudi ribe in oreščke, ki vsebujejo omega 3 maščobne kisline, ki pomagajo koži ohranjati vlago in gladkost.

6. Ne pretiravajte z ličili
Z ličili nikoli ni dobro pretiravati, saj lahko z njimi dosežemo ravno nasproten učinek. Poskrbite le za to, da boste svojo kožo zaščitili, ji dodali sijaj ter poudarili tisto, kar je lepo in zakrili kakšno nepravilnost.

7. Skrijte svoje podočnjake
S pravim korektorjem je mogoče popraviti tudi takšne težave. Najbolje, da si priskrbite korektorje, ki svetlijo in jih nanesete na temne kolobarje pod očmi. A pazite, da ne boste nanesli preveč ličila, saj lahko tako dosežete ravno nasproten učinek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.