Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Sedem napak, ki postarajo

Ne pretiravajte! (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Naraven sijoč videz je velikokrat okrnjen s preveliko količino ličil. Najpogostejše napake pa vidno postarajo.

Najpogostejše napake pri ličenju vidno postarajo, pravi vizažistka Bojana Zmazek. Še posebno poleti bodite previdni pri izbiri ličil, dodaja.

Težki pudri in korektorji
"Gosti pudri in korektorji zlezejo v predele s tanko kožo in v smejalne gubice ter tako poudarijo in ustvarijo gubice tudi tam, kjer jih ni," pravi Zmazkova. Priporoča uporabo lahkih tekočih pudrov, ki imajo lažjo teksturo in ne naredijo gubic. "Podočnjake in druge nepravilnosti okrog oči prekrijte s korektorjem, ki naj bo vsaj za en odtenek svetlejši od pudra. Tako bodo vaše oči videti bolj odprte in sveže, obraz pa lepo osvetljen," meni Zmazkova.

Bleščila in obstojne šminke
Izogibajte se uporabi klasičnih bleščil, ki so vodena in se zato zlijejo čez rob ustnic ter ujamejo v gubice in vas postarajo. Prav tako ne uporabljajte preveč obstojnih šmink, ker te ustnice izsušijo in gubice takrat pridejo še bolj do izraza. Zmazkova priporoča uporabo klasične šminke in črtala, ki šminki prepreči, da bi se razmazala čez rob ustnic. Pazljivi bodite tudi pri izbiri odtenka, saj boste s temno šminko videti zamolklo. Na ustnice rajši nanesite svetlejše odtenke, ki bodo vaš videz osvežili in pomladili.

Svetleča senčila za oči
Svetleči delci, ki jih vsebujejo nekatera senčila za oči, zaradi odboja svetlobe poudarijo gube na vekah. Vizažistka priporoča, da na veke nanesete mat odtenke in sveže barve, ki bodo dodatno poživile obraz.

Puder v prahu
"Izogibajte se nanašanju pudra v prahu okrog oči, saj s tem naredite kožo bolj suho in zato gubice postanejo izrazitejše," svetuje vizažistka Lea Marinčič. "Puder v prahu nanesite le na svetleče predele obraza – čelo, nos in brado."

Na veke nanesite mat odtenke in sveže barve, ki bodo poživile obraz.
Bojana Zmazek, vizažistka
Temno rdečilo za lica
Da bi ustvarili čim naravnejši videz, uporabite rdečilo za lica, ki se prilagaja vašemu tenu kože in ustvarja naravno rdečico. Pretemno rdečilo doda nekaj let, poleg tega pa ustvari izumetničen videz.

Pretiravanje z maskaro
Z leti se trepalnice redčijo, česar pa ne poskušajte popraviti z debelimi plastmi maskare. "Ob pretiranem nanosu se maskara na trepalnicah nabere v grudice, poleg tega pa se trepalnice zlepijo in so videti še redkejše," opozarja Zmazkova. Po njenem nasvetu lahko trepalnice naredite optično gostejše, če nanje nanesete eno plast maskare in ob njih s tušem potegnete tanko črto, kar bo zapolnilo luknje med trepalnicami.

Premočna ličila
Manj je več je pravilo, ki se ga morate pri ličenju absolutno držati. Prevelik nanos ličil naredi poteze bolj izrazite, kar obraz postara. Poudarjene ustnice, oči in ličnice hkrati pa delujejo ceneno. Treba je poudariti prednosti in prekriti slabosti, zato pretiravanje z močnimi ličili ni zaželeno.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.