Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Sedem stvari, ki dvignejo razpoloženje

sreca, veselje Žurnal24 main
Ko pridejo dnevi, ko razpoloženje ni ravno na vrhuncu, je dobro upoštevati nekaj čisto vsakdanjih nasvetov.

Vsakomur se zgodi, da pridejo dnevi, ko mu preprosto ne gre vse po maslu in se počuti slabo. Že zjutraj vstane slabe volje, nato sliši kakšno slabo vest, šef mu ne da miru in počutje je čisto na dnu. Vse to je popolnoma naravno. Dobra novica pri vsem pa je, da se počutje lahko spremeni s pomočjo le nekaj zavednih in preprostih tehnik. Tukaj je sedem nasvetov, ki vam bodo dvignili razpoloženje, počutili pa se boste srečnejše:

1. Smejte se! Če veste, kaj vas nasmeje, potem to naredite. Včasih pomaga že gledanje kakšne komedije ali posnetkov na YouTubu. Ali pa si v spomin prikličite kakšno situacijo iz preteklosti, ki vas je do solz nasmejala. Smeh vam bo vedno dvignil razpoloženje.

2. Bodite prisotni. Samo za trenutek se ustavite in zadihajte. Opazujte svojo okolico, kot na primer zvoke v sobi, svetlobo zunaj, kako se vaše telo počuti in podobno. Včasih se preprosto ne znamo ustaviti in doumeti miru sedanjega trenutka. Ko živimo zdaj, nas ne skrbi prihodnost ali ne obžalujemo nečesa iz preteklosti. Če se boste pogosto odločili za tak trenutek, se bo um umiril in oživel.

3. Bodite hvaležni za nekaj drugega. Veliko ljudi se zahvaljuje vsak dan za vse, kar imajo in preštevajo blagoslove. Ste kdaj pomislili na nekaj, za kar v svojem življenju še nikoli niste bili hvaležni? Ozrite se naokrog in videli boste ogromno stvari, za katere ste lahko izjemno hvaležni.

4. Stopite z nekom v kontakt. Za dvig razpoloženja je človeški stik izjemnega pomena. Čisto vsak medsebojni stik, pa čeprav le desetsekundni pogovor v dvigalu, spremeni razpoloženje in energijo. Povabite prijatelja na kavo in uživajte v njegovi družbi.

5. Poskrbite zase! Sebe zelo pogosto dajemo na zadnje mesto. Najprej so otroci, potem partnerji, prijatelji, sodelavci, na koncu šele pozornost, če sploh, namenimo sebi. Tako zdaj, v tem trenutku pomislite, kaj bi vas danes osrečilo. Preložite ta ali oni opravek in si dajte duška. Pa čeprav je to manikura, sproščujoča kopel ali polurni sprehod – vse šteje!

6. Pojdite ven! Narava je ena od najpomembnejših pri dvigu razpoloženja, saj se tam vedno dobro počutimo. Svež zrak in dnevna svetloba preprosto dobro delujeta na telo in duha.

7. Naredite nekaj lepega za drugega. Prijeten vonj bo vedno ostal na roki, ki je rožo podarila, je lep rek o prijaznosti. Storiti nekaj lepega za drugega ni samo plemenito dejanje, temveč se obrestuje. Če se res ozremo okrog nas, je možnosti, da smo prijazni do drugega, nešteto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.