Magazin > Lepota & telo
136 ogledov

Sedem zdravilnih zimskih čajev

čaj, skodelica
1/7
Žurnal24 main
Zeliščni čaji so dobri zavezniki v dneh, ko je nevarnost prehladnih in virusnih obolenj večja. Raziskava je pokazala, da med njimi kraljuje bezgov čaj, ki prehlad ali gripo olajša že v enem dnevu.

Ali so zeliščni čaji res tako zdravi, kot trdijo, je zanimalo raziskovalce iz izraelske univerze Hadassah-Hebrew. Pod drobnogled so vzeli bezgov čaj, ki je med domačimi zdravilnimi čaji zelo cenjen tudi pri nas.

Pozdravi v treh dneh
20 odstotkov sodelujočih in obolelih za gripo je po 24 urah zaznalo opazno izboljšanje, 90 odstotkov pa jih trdi, da je gripa izginila po treh dneh pitja domačega bezgovega čaja. Bezgov čaj spodbuja potenje, telo očisti strupenih snovi in spodbuja cirkulacijo.

Za še večji učinek lahko med seboj kombinirate več različnih čajev, predstavljenih v galeriji. Ker je delovanje čajev iz filter vrečk manj učinkovito, okus pa slabši, zdravilne čaje kupite v za to specializiranih prodajalnah, na tržnici ali pa jih v sezoni naberite sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.