Magazin > Lepota & telo
71 ogledov

Seks in številke

Sproščena. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Seks in številke. Bi bilo lahko enostavneje? Prad vami je nekaj žgečkljivih statističnih podatkov. Ali izstopate iz povprečja?

Nekatere že poznate, druge vas bodo morda presenetile. Pozabavajte se s številkami in seveda s seksom.

Izguba nedolžnosti
Raziskave kažejo, da moški nedolžnost izgubijo pri 16,9 leta, ženske pa pri 17,4. Najnovejše raziskave z izgubo nedolžnosti povezujejo tudi genetiko in željo po seksu, ki se pri nekaterih pojavi prej, pri drugih kasneje.

Število partnerjev
Koliko spolnih partnerjev ste imeli? Ljudje imajo na zastavljeno vprašanje po navadi več odgovorov, ki so odvisni od tega, ali odgovarjajo partnerju, ljubimcu, prijateljici, ginekologu ali mami. Kaj pa pravi statistika? Anketa med odraslimi, starimi od 20 do 59 let, je pokazala, da imajo ženske v povprečju štiri seksualne partnerje, moški pa sedem partneric.

Dolžina
Številke kažejo, da je dolžina pomembna predvsem za moške. Novejša raziskava je pokazala, da se med Evropejci z najdaljšimi penisi lahko pohvalijo Francozi z dolžino 15,48 centimetra in obsegom (vanj so vključili tudi moda) 13,63 centimetra. Kje smo Slovenci? Zasedli smo 18. mesto, s penisom, ki v povprečju meri 14,01 centimetra, njegov obseg pa znaša 11,72 centimetra.

Orgazem
Medtem ko 75 odstotkov moških vedno doživi orgazem, se s takšnim užitkom lahko pohvali le 29 odstotkov žensk. Strokovnjaki nezmožnost rednega doživljanja orgazmov pri ženskah predpisujejo tudi temu, da je zanj pogosto treba stimulirati klitoris.

Erekcija
Težave z erekcijo ima okoli pet odstotkov moških pri štiridesetih, odstotki pa narastejo pri starejših od 65 let − težave z erekcijo naj bi jih imelo od 15 do 25 odstotkov.

Prijatelj za seks
Prijatelj ali prijateljica za seks brez obveznosti sta med mladimi vse bolj pogosta. V ameriški raziskavi so študentje razkrili, da jih ima intimnega prijatelja ali prijateljico okoli dve tretjini. Med njimi jih več kot polovica prakticira vse oblike seksa, osem odstotkov pa je takšnih, ki prakticirajo vse razen odnosa.

Lezbični seks
Čeprav je v neki britanski raziskavi 91 odstotkov žensk izjavilo, da so heteroseksualne, jih je 26 odstotkov priznalo, da bi razmislile o seksu z žensko, če bi se jim ponudila priložnost in da o tem sanjarijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.