Magazin > Lepota & telo
73 ogledov

Seks po poroki

seks, parček Žurnal24 main
Pari, ki so pred poroko seksali vsaj štirikrat na teden, so tri leta po njej na teden seksali manj kot enkrat. To so rezultati nedavne raziskave, ki jo je izvedel britanski spletni portal Lovinglinks.co.uk.

Ne dovolite, da strast po skoku v zakonski stan za vedno izgine. "Ko se navadimo drug na drugega, odnos in spolnost hitro postaneta samoumevna, polna rutine, brez žara, dražestnosti in topline, za kar skrbimo na začetku. Pogosto pozabimo tudi na skrb zase in na svoje telo. Tako se lahko hitro zgodi, da začenja izginjati tudi privlačnost," pravita Maja Trampuž, psihologinja in imagoterapevtka, ter Andrej Trampuž, imagoedukator.

Ponujamo vam nekaj nasvetov za oživitev strasti:

  • Razkrijte svoje fantazije. "Partnerju natančno povejte, kaj v spolnosti vam je všeč, česa bi si želeli, kakšne so vaše fantazije," svetujeta Trampuževa.
  • Ustvarite vzdušje. Ne le zvečer in v spalnici. O romantiki razmišljajte že ob zajtrku. "Večkrat si šepetajte erotične in ljubeče besede," predlagata Trampuževa.
  •  Bodite zapeljivi. Oblecite se lepo, uredite si pričesko in se nadišavite. Skrbite zase in se pokažite v najlepši luči.
  • Obudite zmenke. Trampuževa pravita, da se "tu in tam s svojim partnerjem dogovorite za pravi zmenek. Nanj lahko prideta celo vsak sam."
  • Več hvale, manj kritike. Ne kritizirajte. "V spolnosti smo najobčutljivejši, zato je zelo pomembno, da nismo kritični, temveč da v ozračju medsebojne povezanosti s partnerjem skupaj raziskujemo," poudarjata Trampuževa.


"Boljše nič kot umazana trenirka," pa pravi Nada Krivokapić Črešnik, lastnica erotične trgovine Red Shop

Zakaj po poroki strast tako pogosto ugasne?

Najbolj narobe je to, da pari mislijo, da se po poroki ni več treba truditi za odnos. Velja prav nasprotno: odnos je treba negovati, pomembna sta dialog in
odkritost.

Kakšne napake delata partnerja?

Pogosto se "zapustita". Tudi oblačila za doma naj bodo lepa, boljše je na sebi imeti nič kot pa umazano staro trenirko! Ženska naj bo urejena in seksapilna
tudi po porodu, v nosečnosti, ko se zredi ...

Kaj pa, ko pride naraščaj?

Takrat je največja težava v tem, da se ženska osredotoči le na vlogo matere. Ne pozabite, da ste tudi partnerice in ljubimke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.