Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Seksajte brez skrbi

Uživajte kljub težavam. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Astma, razne pljučne bolezni in tudi preprost prehlad ali dolgotrajna viroza s kašljem lahko v intimo para prinesejo nezadovoljstvo in izogibanje spolnosti.

Da bi tudi vsi tisti, ki imajo težave z dihanjem, lahko brezskrbno uživali v med rjuhami, so v britanskem združenju za zdravje pljuč osnovali nekaj preprostih nasvetov.

Seks raje za predjed kot za posladek. Na dihanje vplivata tudi hrana in pijača. Poln želodec v kombinaciji z nekaj kozarčki popitega alkohola je odličen recept za oteženo dihanje in pokvarjen romantični večer. Če načrtujete noč v dvoje, naj bo večerja lahka, alkohola ob njej pa najbolje nič ali zelo malo. Dobrodošel je tudi sprehod po večerji, ki bo poskrbel, da bo med večerjo in posteljnimi užitki minilo dovolj časa, da bo vaš želodec spet prazen.

Poslušajte svoje telo. V dneh, ko se počutite slabše, se spolnosti raje odpovejte in si vzemite čas, da se spočijete in si opomorete, pa četudi je to nekaj dni ali cel teden. Ne silite se, da bi ustregli partnerju, saj je tudi zanj ali zanjo skok med rjuhe bolj zadovoljujoč, kadar se oba lahko popolnoma predata stvari in enakopravno sodelujeta.

Ob težavah se ne vznemirjajte. Počutili ste se že odlično, nekje na sredi pa se vas poloti močan kašelj ali naenkrat ne morete več globoko dihati in potrebujete inhalator. V tem primeru se ne vznemirjajte in si vzemite nekaj minut odmora ter nadaljujte v počasnejšem ritmu, ko lahko spet globoko vdihnete. Naj se vam ne mudi.

Ko je učinek zdravil najmočnejši. Razmislite, kdaj po zaužitju zdravila se počutite najbolje, in načrtujte spolnost takrat. Če se vam to zdi izjemno neromantično, ali se to ne sklada z vašim bioritmom, lahko v večini primerov tudi prilagodite jemanje zdravil. Seveda se je pred kakršnim koli spreminjanjem režima jemanja zdravil pri resnih boleznih najbolje posvetovati z zdravnikom.

Pogovor je ključ do rešitve. Vaše težave z dihanjem ne bi smele biti tabu in nikakor vas ne bi smelo biti sram. Nasmejte se ob njih in skupaj s partnerjem poiščite najboljšo pot do spolnosti, v kateri bosta lahko uživala oba. Morda se bolje počutite v določenem položaju, prostoru ali ob določeni uri − povejte to partnerju. Navsezadnje je intimnost prav to, da lahko nekomu popolnoma zaupate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.