Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Seksi, a bolj zdravju škodljivo

Povsem se odpovejte tangicam iz sintetične tkanine. Žurnal24 main
Morda vse to, kar boste prebrali o škodljivosti tangic, ozkih kavbojk in visokih pet, že veste. A ko gre za zdravje, večkratno opozorilo ni odveč.
Tanga spodnjice
Res je, da so ozke hlače videti precej boj seksi, če pod njimi nosite tangice, a saj veste, ni vse, kar je lepo, tudi zdravo. To, da niso prav udobne, morate priznati že sami, poleg tega pa z njihovo uporabo lahko pride tudi do vnetja mehurja, urinarnega trakta in do vaginalne okužbe. Zakaj? Tanka nitka zadnjega dela tangic se lahko giblje naprej in nazaj ter s tem povzroči draženje, poleg tega pa lahko zanese bakterije iz anusa v vagino, kar lahko povzroči okužbo. Sintetična tkanina, iz katere so običajno narejene tangice, koži tudi ne dovoli dihati. Tudi to lahko pospeši razvoj bakterij, kar povzroči draženje in infekcije.

Če se tangicam ne morete odreči, izberite vsaj takšne, ki so narejene iz stoodstotnega bombaža. Poleg tega tangic ne nosite med vadbo – takrat uporabite navadne hlačke, saj bo tako koža lažje dihala.

Velike torbe
Velike torbe so poleg tega, da so modne, tudi zelo praktične, saj vanje lahko spravimo vse, kar potrebujemo čez dan (hrano, kozmetiko, ključe, celo knjige). A pazite – ob pretežkem tovoru lahko trpijo vaš vrat, ramena in hrbet. Če namreč torbo nosite ne enem ramenu ali v eni roki, se s telesom nagibate v eno stran, kar posledično privede do nepravilne drže.

Seveda ni mogoče pričakovati, da se boste velikim torbam odpovedali, vseeno pa pazite, kaj nosite v njih. Strokovnjaki trdijo, da ženska torba ne bi smela biti težja od 1,3 kilograma, neka britanska raziskava pa je pokazala, da je ta povprečno težka 2,5 kilograma.

Ozke kavbojke
Tak kroj kavbojk lahko povzroči upočasnjen pretok krvi iz ven proti srcu. Izogibajte se vsaj predolgemu sedenju v njih, in če se le da, jih oblecite največ trikrat na teden.

Seksi, a toliko manj zdravo

 
Visoke pete
Raziskovalci so ugotovili, da ima pogoste bolečine kar ena tretjina vseh žensk, ki redno nosijo obutev z visoko peto. Britanski zdravniki pravijo, da je položaj najslabši med najstnicami. Dekleta, ki začnejo takšno obutev nositi pred 18. letom, imajo 50 odstotkov več možnosti, da bodo imele težave s kolki in sklepi. Najpogostejša, a ne najhujša posledica nošenja visokih pet pa so kurja očesa. Več o škodljivosti visokih pet si preberite tukaj.

Če se tudi nošenju seksi visokih pet ne morete odpovedati, uporabite trik – vanje se preobujte šele v pisarni, ali pa ravno obratno – v pisarni se preobujte v udobnejše čevlje, v katerih se bodo vaše noge nekoliko odpočile.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.