Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

September je čas, da prebudite telo

Začnite! Žurnal24 main
Z izbiro pravega načina vadbe boste dosegli svoje cilje, oblikovali telo in v svoj vsakdanjik prinesli veliko svežine in nove energije.

Pravilni izbor vrste telesne dejavnosti lahko na vaše zdravje in videz vpliva zelo pozitivno, a je treba kar nekaj časa posvetiti temu, da ugotovite, kateri od športov vam najbolj ustreza. Najbolje je izbrati takega, ki bo napadel tiste dele telesa, ki bi jih radi preoblikovali, obenem pa pozitivno vplival na vaše počutje in vam polepšal vsakdanjik.

Noge in zadnjica. Le katera ženska si ne želi čvrstejše zadnjice in lepih nog? Poleg posebnih programov, imenovanih trebuh, noge, zadnjica (TNZ), in aerobike, boste zanje največ naredile s tekom in kolesarjenjem. Veliko pa lahko naredite že z majhnimi spremembami; pozabite na dvigalo  in se povzpnite po stopnicah, kadar je le mogoče, saj to za vašo zadnjico dela čudeže. V svoja vsakodnevna opravila poskušajte vključiti čim več hoje.

Zaobljen trebušček.
Trdovratni obroči okrog pasu se ne bodo dali zlahka. Odvečno maščobo bo treba kuriti počasi in vztrajno. Vaje za trebuh bodo sicer okrepile vaše trebušne mišice, a maščobo boste izgubili le, če jo boste izgubili tudi drugod po telesu. Oblika aerobne vadbe, ki jo kombinirate z vajami za učvrstitev trebuha, je zmagovita. Drobna vaja za trebuh: potegnite trebuh navznoter proti hrbtenici. Pri tem še naprej dihajte sproščeno in poskusite napetost zadržati nekaj sekund.

Med seboj kombinirajte različne športne dejavnosti. © iStockphoto

 
Odvečni kilogrami. Za tiste, ki se jim zdi, da je kilogramov že toliko, da se je že težko lotiti vadbe; začnite počasi! Pozabite na divje poskakovanje v ritmu glasbe in se raje odločite za plavanje, hojo ali kolesarjenje, saj ti športi hitro kurijo kalorije in obenem ne obremenjujejo sklepov. Ko boste izgubile nekaj kilogramov in bo vaše telo že prebujeno in okrepljeno, pa je čas za korak k intenzivnejši vadbi.

Za vsako postavo se najde vadba, zato si izberite svojo in v njej uživajte!

Miniintervju z Jasno Zagrajšek, osebno trenerko

Kdaj lahko pričakujemo prve rezultate redne vadbe?
Ne pričakujte, da bodo slabe navade pozabljene in premagane čez noč. Z danes na jutri se kakšne večje spremembe ne morejo zgoditi. Počasi se prve spremembe pokažejo pri počutju, telesna pripravljenost je boljša, nekako po dveh mesecih pa bo tudi vaša oblika telesa drugačna.

Kako izbrati pravo telesno dejavnost?
Preizkusite najrazličnejše športne dejavnosti in poiščite tisto pravo, ki vas bo napolnila z energijo, postala del vašega vsakdanjika, izboljšala postavo in kondicijo ... Ne glede na to, kateri šport ali vrsto vadbe izberete, vsekakor ne sledite le modnim trendom, temveč izberite tisto, ki vas najbolj izpolnjuje. Začnite dan z nasmehom in besedo Začnem! Ni treba veliko, da dobite veliko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.