Magazin > Lepota & telo
165 ogledov

Šest napitkov za bolj raven trebuh

lubenica, smoothie Profimedias
Telovadite, pridno delate trebušnjake, a si včasih želite, da bi pri vzdrževanju ravnega trebuha imeli pomoč. Naslednji napitki vam lahko pri tem pomagajo.

Voda z okusom
Prvo pravilo zdravega organizma je, da je dovolj hidrirano. Če spijete dovolj vode, boste zagotovili pravo razmerje tekočin v telesu in naredili konec zadrževanje vode, ki je velikokrat razlog za napihnjene trebuščke. Zadostne količine popite vode bodo vašemu želodcu dale občutek sitosti, zaradi česar boste manj jedli. V kolikor pa ste naveličani navadne vode, sami poskrbite za popestritev. Dodajte ji sveža zelišča, citruse in druge nizkokalorične ojačevalce okusa. 

Lubeničin smoothie
Smoothiji, ki so pripravljeni brez dodanih sladkorjev, so odlični za hidracijo telesa. Lubenica je odlična, saj vsebuje veliko vode. Poleg tega pa je lubenica polna hranilnih snovi, kot je na primer aminokislina arginin. Raziskava v Journal of Nutrition je pokazala, da arginin lahko pomaga pri zmanjševanju telesne maščobe. 

Hladen metin čaj
Je idealen napitek za tople dni in hkrati v veliko pomoč pri ohranjanju ravnega trebuha. Pomaga namreč pri presnovi maščob, saj se proces odvija hitreje in ne pride do napihnjenosti. 

Ananasov frape
V frape dodajte še žlico lanenega olja in dobili boste idealno pijačo. Ananas vsebuje bromelain, encim, ki pomaga pri razgradnji proteinov, olajša prebavo in prežene napihnjenost. 

Zeleni čaj
Zeleni čaj je napitek, ki zmanjšuje tveganje za nastanek raka in srčnih bolezni. Vsebuje katehine in antioksidante, ki lahko pomagajo zmanjšati maščobe na trebuhu. Pitje zelenega čaja pred telesno vadbo lahko poveča izgorevanje maščob. 

Mlečni napitek s temno čokolado
Temna čokolada zmanjšuje apetit in na splošno zmanjšuje željo po hrani. Ob tem pa morate imeti v mislih, da je ta napitek kalorično bogat in je tako bolj primeren za zajtrk, saj bo ukrotil vaše želje po hrani. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.