Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Šest razlogov zakaj potrebujete več spanca

zivljenje 10.10.13. spanje, foto: shutterstock Shutterstock
Slabe spalne navade imajo lahko resne posledice za vaš videz.

Ne rečejo zaman, da ljudje potrebujemo lepotni spanec. Prava količina spanja je pomemben del zdravega življenjskega sloga. V nasprotnem primeru lahko čutimo posledice na več področjih. Tokrat bomo predstavili neželene posledice na področju lepote. 

Pomanjkanje spanja ...

1. ... vas postara.

Študija je pokazala, da pomanjkanje spanja pospeši pojav znakov staranja. Pojavi se več malih gumbic, neenakomerna pigmentacija kože in slabša elastičnost kože v primerjavi s tistimi, ki dobijo zadostno količino spanja vsako noč.

2. ... slabša sposobnost celjenja kože.

Temne lise, ki so posledica UV sevanja, bodo dlje časa bledele, če ne boste spali dovolj časa. 

3. ... ne pomaga pri izgubljanju teže.

Velika verjetnost je, da bodo imeli ljudje, ki premalo spijo, višji indeks telesne mase. Študija je pokazala, da je bilo med ženskami, ki so dobile dovolj spanca, 23 odstotkov predebelih, medtem ko jih je bilo med tistimi, ki niso dovolj spale, kar 44 odstotkov.

4. ... povzroča izpadanje las.

Premalo spanja vpliva na imunski sistem, pa tudi na fizično in duševno vzdržljivost. Lasje so izredno občutljivi na spremembe v telesu in izpadanje las pogosto povzroči tudi pomanjkanje spanja. 

5. ... veča podočnjake.

Ljudje, ki premalo spijo, imajo bolj rdeče oči, zatečene, s temnimi kolobarji pod njimi. 

6. ... vas naredi manj privlačne. 

Pomanjkanje spanja vpliva na vaš videz in drugim neverbalno sporoča, da ste manj zdravi in manj privlačni. Dober spanec bo poskrbel, da boste pokazali najboljše. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.