Magazin > Lepota & telo
1217 ogledov

Šest skrivnosti za zdrave lase

Do lepih las s pomočjo narave ... Žurnal24 main
Narava od nekdaj velja za sinonim lepote in harmonije. Izkoristimo njene darove sebi v prid. S pomočjo naravne kozmetike si lahko polepšamo tudi lase.

Čičkovo olje. Zelo blagodejno olje za izboljšanje strukture las in preprečevanje odpadanja. S pomočjo čičkovega olja se lahko delno znebite tudi prhljaja. Blagodejno deluje na razcepljene konice in revitalizira celotno lasišče. Uporablja se na svetlejših laseh. Na celotni dolžini las ga pustite delovati 15 minut, nato lase operite s šamponom.

Orehovo olje. Za nego, visok sijaj in zaščito lasnih konic porazdelite orehovo olje po celotni dolžini suhih temnejših las. Olja ne spirajte. Za regeneracijo temnih las pa nanesite olje pred umivanjem in pustite, da učinkuje petnajst minut. Nato lase umijte z brezovim šamponom.

Olivno olje. Nanesite ga na oprane in z brisačo osušene lase. Pustite ga delovati dvajset minut, nato pa si lase še enkrat operite s šamponom. Lasje bodo po tej oljčni maski močnejši. Olivno oblogo si lahko privoščite enkrat tedensko.

Olje grozdnih semen. Olje lase nahrani in jim zagotovi potrebno vlago. Bogato je z vitaminom E, ki stimulira cirkulacijo, ohranja vlažnost in je naraven antioksidant. Z zadrževanjem ultravijoličnega sevanja ščiti pred negativnimi vplivi sončnih žarkov. Olje grozdnih semen najdemo v različnih lasnih pripravkih.

Ricinusovo olje. Ricinusovo olje je idealen pripravek za krepitev las. Nekaj žlic ricinusovega olja dobro zmešamo z jajčnim rumenjakom. Pokrijemo s folijo in pustimo delovati dve uri, nakar dobro speremo z blagim šamponom.

Sivka. Zelo koristna pri prhljaju in izpadanju las. Pest cvetov deset minut kuhamo v litru vode. Ko se tekočina ohladi, si jo vtremo v lasišče in pustimo delovati dvajset minut. Lasje bodo regenerirani in sijoči.

Rožmarin. Pest rožmarina zavremo v litru vode in pustimo vreti pol ure. Dobljeno tekočino ohladimo in si jo vtremo v lasišče, ter pustimo učinovati 10 minut. Tako lase negujemo vsaj enkrat na teden, s čimer bomo preprečili prekomerno izpadanje las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.